Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
23. srpna 2023

Labuzík se opět trefil proti Sokolovu. Věřím, že je v naší hře vidět posun, říká

Dvacetiletý útočník Tomáš Labuzík, který se aktuálně uchází o místo ve slávistické kabině, dokázal ve dvou přípravných utkáních skórovat, pokaždé do sokolovské branky. „Dá se říct, že tyhle zápasy mě bavily nejvíc,” usmíval se v pozápasovém rozhovoru.

Tomáši, jak se ti hrálo proti Sokolovu?
Myslím si, že na to, jaké je horko na stadionu, a ještě s tím objemem tréninku, který máme, se s tím vypořádáváme docela dobře. V rámci možností se mi tak hrálo dobře.

V polovině třetí třetiny jsi dal vítězný gól. Jak se ti to povedlo?
Měli jsme s kluky chvíli závar, pak tam byla střela od Maxima Havrdy, kterou se mi podařilo tečovat gólmanovi mezi nohy.

V čem byl soupeř nebezpečný?
Hráli dobře v útočném pásmu, kolikrát nás tam na nějakou dobu zavřeli. Chvílemi jsme tam trochu lítali, takže hru musíme zlepšit. Sokolov si vytvořil dobré šance přes dlouhé založení, naštěstí jsem to ale docela pohlídali a gólman výborně zachytal.

Během utkání jste se dostali i do oslabení 3 proti 5. Jak je důležité si takové situace v přípravě vyzkoušet?
Konkrétně situace 3 na 5 není nikdy příjemná, prakticky se to ani nijak nacvičit nedá. Tomáš Volevecký tam měl zase parádní zákroky, podržel nás, jinak jsme mohli klidně prohrávat 0:1 hned od začátku, což by bylo blbé. Nicméně, jak říkám, Volevák nás parádně podržel, my jsme taky vypíchli nějaké puky a zvládli jsme to.

„Ještě nám zbývá pět utkání, takže musíme formu směrem k sezóně vygradovat.“
Tomáš Labuzík o pokračování přípravy

Proti Sokolovu jste nastoupili během předsezónní přípravy už podruhé a ty jsi hrál v obou kláních. Můžeš obě utkání srovnat?
Pokud se nepletu, tak v Sokolově to byl náš třetí zápas, tak doufám, že jsme od té doby udělali nějaký viditelný posun. Obě utkání jsme vyhráli, což je dobré taky z mentální stránky. A pokud u nás byl opravdu nějaký posun vidět, tak jsme moc rádi.

Jak bys zhodnotil všechna dosavadní přípravná utkání?
Jsou těžká, protože tréninků je hodně, nabíráme hodně kondice a kolikrát jsme ve třetí třetině už takoví unavení, ale s tím se musíme všichni poprat. Hádám, že to mají všichni stejné. Jsem rád, že jsme zatím prohráli jen jeden z pěti zápasů. Ještě nám zbývá pět utkání, takže musíme formu směrem k sezóně vygradovat.

A které z nich tě bavilo nejvíc?
Dal jsem dva góly a paradoxně oba proti Sokolovu, takže asi tato dvě.

Osobní souboje a hra před bránou mě baví

Na kterého soupeře v následujících zápasech se těšíš nejvíc?
Nejvíc se těším třeba hned ve čtvrtek na Kladno, je to extraligový soupeř, takže je to šance se s nimi porovnat. A potom samozřejmě Letňany na konci, kde jsem strávil tři čtvrtě minulé sezóny, tak bude fajn zahrát si proti klukům, se kterými jsem hrál loni. Sice jich dost odešlo, ale někteří zůstali.

Budete před zápasem s Kladnem nějak měnit přípravu a trénink?
Myslím si, že asi ne. Máme trénink ve středu, taky ve čtvrtek ráno a odpoledne hrajeme, takže si myslím, že ne. Pořád chceme hrát náš hokej, který trénujeme celou dobu na tréninku.

Momentálně bojuješ o místo v týmu. Co můžeš Slavii nabídnout?
Mojí hlavní předností je asi výška a váha, takže nějaká hra před bránou, osobní souboje a taky mi teď padly nějaké góly, za což jsem rád. Hlavně bych ale chtěl klukům pomáhat takovou tou černou prací, osobními souboji, hrou před bránou, to mi docela jde, a i mě to baví.

A najde se ještě něco, co bys potřeboval vypilovat?
Určitě moje největší slabina je kondice a rychlé bruslení, tak na tom musím pracovat na tréninku i na suchu, v tom bych se rád zlepšil.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více