Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. srpna 2019

Loni jsem získal v áčku sebevědomí, říká Všetečka. Teď si přeje postup do play-off

Za slávistické áčko už v loňské sezóně své první zápasy odehrál, letos by se devatenáctiletý útočník Robin Všetečka chtěl stát stabilním členem kádru. Jaké pocity má po nedávném podpisu profesionální smlouvy a jak hodnotí spolupráci v útoku s novou posilou Petrem Vampolou?

Jak bys zhodnotil předposlední přípravný zápas proti Chomutovu?
Vlétli jsme na ně a vůbec jsme neodehráli špatný zápas. Samozřejmě tam byly nějaké pasáže, ve kterých jsme měli hrát lépe, ale jinak si myslím, že to bylo dobré utkání. Škoda těch nájezdů, ale to už je taková sázka v loterii.

Hrál jsi v první lajně s Tomášem Šmerhou a novou posilou Petrem Vampolou. Jaké to pro tebe bylo zahrát si vedle takhle zkušeného hráče?
Určitě to pro mě byla obrovská zkušenost a jsem rád, že jsem tu šanci dostal. My jsme sice měli spolu jenom tři tréninky, takže ještě nejsme úplně sehraní, ale myslím si, že časem se to zlepší.

54
Robin Všetečka byl v minulém ročníku s 34 brankami a 20 asistencemi nejproduktivnějším hráčem slávistické juniorky.

Co jsi říkal na ten nájezdový maraton, v němž se Petr rozjel ke čtyřem pokusům?
Věřil jsem, že dá tři góly, padly samozřejmě jenom dva, ale to už je pak i o štěstí. Je ale vidět, že má zkušenosti.

Ty jsi jedním z několika hráčů, kteří v minulých dnech podepsali nové smlouvy. Těší tě, že jsi dostal na letošní ročník příležitost zahrát si v kádru?
Je to moje první profesionální smlouva a jsem za ní ohromně rád. Doufám, že budu podávat takové výkony, aby se mnou byli trenéři spokojení.

Do áčka jsi nakoukl už v loňské sezóně, odehrál jsi devět zápasů. Pomůžou ti zkušenosti, které jsi během ní nasbíral?
Jsem určitě rád, že jsem těch devět zápasů odehrál, bezpochyby mi to pomůže. Nějaké zkušenosti jsem nasbíral, už to není tak, že bych se bál přihrát a podobně. Získal jsem díky tomu také větší sebevědomí, takže jsem rád, že jsem minulý rok ty zápasy odehrál.

Co si slibuješ od nadcházející sezóny?
Doufám, že postoupíme do play off a že budu hrát a dostávat příležitost.

Máš nějaké osobní cíle?
Chtěl bych co nejvíce bodovat a pomáhat týmu.

Kromě tebe podepsali profesionální smlouvu ještě další čtyři junioři – Jaroslav Brož, Milan Antoš a Roman Málek. Jste rádi, že se vás v áčku schází více?
Máme tu mladou partu, což je super. Jsem rád, že jsme jako mladí kluci dostali šanci.

Příští čtvrtek vás čeká poslední přípravný zápas proti Kobře. V čem si myslíš, že se musíte nejvíce zlepšit?
Vím, že Kobra má dobrý kádr, takže to určitě nebude jednoduchý zápas. Nechám to na trenérech, ale my se na to musíme perfektně připravit.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více