Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
18. dubna 2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické kategorie. Jeho asistenty budou Tomáš Chludil a Jiří Hájek.

Jedenapadesátiletý kouč přišel do Slavie před sezonou ze Zlína, předtím trénoval dlouhá léta ve Vsetíně. V obou valašských městech postupně působil u mládeže i u A-týmu. Jeho první mimomoravská štace skončila parádním úspěchem, slávistické juniory dovedl k suverénnímu vítězství v Lize juniorů a postupu do extraligy.

Realizační tým juniorů 24/25

  • Hlavní trenér: Luboš Jenáček
  • Asistenti: Tomáš Chludil, Jiří Hájek
  • Vedoucí: Jaroslav Novák, David Mencl

„Měl jsem i jiné možnosti, ale vedení klubu mělo velký zájem, abych u juniorů pokračoval, a pro mě bylo rozhodující, že se mi s klukama dobře pracovalo a něco jsme spolu prožili,” říká Jenáček. „V týmu se utvořila skvělá parta a zásadní pro mě je i to, že většina hráčů zůstává. Vidím v nich potenciál, aby se zlepšovali, a chci s nimi být u toho, když se na Slavii bude po dvouleté odmlce hrát extraliga.”

Kompletní rozhovor s trenérem juniorů, kde se ohlíží za minulou sezonou, přibližuje rozhodující detaily, vypráví o oslavách nebo o životě v Praze a vyhlíží k příští sezoně, přineseme na webu v příštích dnech.

Asistent Tomáš Chudil udílí pokyny

Jeho asistentem zůstává jedenapadesátiletý Tomáš Chludil, který dlouhodobě působí u slávistické mládeže a letos se jako člen trenérského štábu podílel na důležitém úspěchu.

Nově k nim na střídačku přibude Jiří Hájek, který prostředí v Edenu dobře zná a do Slavie se vrací po několika letech strávených na Kobře. Vedoucími mužstva budou Jaroslav Novák a David Mencl.

Junioři odstartují letní přípravu na novou extraligovou sezonu v pondělí 6. května, osmitýdenní blok zakončí soustředěním, a na led vyjedou v polovině července.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více