14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
18. dubna 2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické kategorie. Jeho asistenty budou Tomáš Chludil a Jiří Hájek.

Jedenapadesátiletý kouč přišel do Slavie před sezonou ze Zlína, předtím trénoval dlouhá léta ve Vsetíně. V obou valašských městech postupně působil u mládeže i u A-týmu. Jeho první mimomoravská štace skončila parádním úspěchem, slávistické juniory dovedl k suverénnímu vítězství v Lize juniorů a postupu do extraligy.

Realizační tým juniorů 24/25

  • Hlavní trenér: Luboš Jenáček
  • Asistenti: Tomáš Chludil, Jiří Hájek
  • Vedoucí: Jaroslav Novák, David Mencl

„Měl jsem i jiné možnosti, ale vedení klubu mělo velký zájem, abych u juniorů pokračoval, a pro mě bylo rozhodující, že se mi s klukama dobře pracovalo a něco jsme spolu prožili,” říká Jenáček. „V týmu se utvořila skvělá parta a zásadní pro mě je i to, že většina hráčů zůstává. Vidím v nich potenciál, aby se zlepšovali, a chci s nimi být u toho, když se na Slavii bude po dvouleté odmlce hrát extraliga.”

Kompletní rozhovor s trenérem juniorů, kde se ohlíží za minulou sezonou, přibližuje rozhodující detaily, vypráví o oslavách nebo o životě v Praze a vyhlíží k příští sezoně, přineseme na webu v příštích dnech.

Asistent Tomáš Chudil udílí pokyny

Jeho asistentem zůstává jedenapadesátiletý Tomáš Chludil, který dlouhodobě působí u slávistické mládeže a letos se jako člen trenérského štábu podílel na důležitém úspěchu.

Nově k nim na střídačku přibude Jiří Hájek, který prostředí v Edenu dobře zná a do Slavie se vrací po několika letech strávených na Kobře. Vedoucími mužstva budou Jaroslav Novák a David Mencl.

Junioři odstartují letní přípravu na novou extraligovou sezonu v pondělí 6. května, osmitýdenní blok zakončí soustředěním, a na led vyjedou v polovině července.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více