23. září
Frýdek-Místek Slavia
18:00
25. září
Slavia Chomutov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
23. září 2024

Máme zdravé sebevědomí a věříme si, hlásí junior Kříženecký

Junioři šlápli na plyn a po dvou porážkách po návratu do extraligy obrátili bilanci k lepšímu. Z pěti dalších duelů vyhráli hned čtyři. „Snad nám to teď půjde i nadále, máme na vrchol tabulky. Ze začátku jsme měli trochu trému,“ říká obránce Daniel Kříženecký.

Dane, naposledy jste vyhráli proti Zlínu 3:2. Jaký to byl zápas?
Celkově bych to hodnotil pozitivně. Hráli jsme jeden pro druhého. Byli jsme obětaví, a to si myslím, že rozhodlo o našem vítězství. Klíčová asi byla celá první třetina, dokázali jsme se v ní hned dvakrát prosadit. Ve druhé třetině jsme poté soupeře k ničemu nepustili.

Po dvou dějstvích jste vedli 3:0 a byli jste lepším týmem, Zlín se ale nakonec dokázal vrátit na rozdíl jediné trefy. Čím to bylo?
Myslím si, že jsme lehce polevili. S tříbrankovým vedením jsme si mysleli, že už se nic nestane, ale oni zapnuli motory a víceméně celou třetí třetinu nás tlačili.

Při zlínské „power-play“ málem skóroval přes celé hřiště brankář Höhlig, trefil tyč. Co říkáš na to, jak se sám pokusil o gól?
Popravdě mě to vůbec nepřekvapilo. On je v rozehrávání a nahazování dlouhých puků celkem blázen. (smích) Každopádně si myslím, že to někdy příště opět zkusí. Snad mu to tam padne.

Máme na to hrát na vrcholu tabulky, věří kapitán

Začátek ligy nebyl úplně vydařený, museli jste na úvod zkousnout dvě porážky v řadě. Čím to bylo?
Začátek soutěže se nám nepovedl, na Spartě jsme zřejmě ještě pociťovali trému, že hrajeme extraligu. Teď se to ale začíná otáčet a myslím si, že se to ještě zlepší.

Jak říkáš, máte nyní dokonce už tři výhry v řadě. Co se změnilo?
Momentálně máme všichni zdravé sebevědomí, věříme si. Doufám, že nám to takhle půjde i nadále. Ze samotného taktického hlediska jsme ale nic neměnili.

Letos jste nováčkem juniorské extraligy. Jak zatím hodnotíš nejvyšší soutěž?
Extraliga má rozhodně jiné tempo, týmy jsou kvalitnější a hra je celkově rychlejší. Myslím ale, že máme na to hrát na vrcholu tabulky.

V příštím dvojzápase vás čeká daleký výjezd, míříte na led Vítkovic a do Třince. Přibliž nám klíče k úspěchu…
Důležité bude do těchto zápasu dobře vstoupit, podobně jako se nám to povedlo proti Zlínu. Musíme bojovat a věřit, že vyhrajeme.

Autor Zbyněk Hanuš
Nepřehlédněte
PREVIEW 21.9.2024

Další výzva pro Slavii. Vyráží do neporaženého Frýdku-Místku

Slavii čeká v krátkém časovém sledu další zápas, poprvé ale vyjede ven. Už v pondělí sešívaní zamíří na horkou půdu Frýdku-Místku, který na startu sezony ještě ani jednou neprohrál a zdobí ho zatím ...

Číst více
OHLASY 22.9.2024

Musíme se soupeři dostat pod kůži, ví střelec dvou gólů Novák

V gólovém zápase proti Jihlavě se dvěma zásahy kromě Berana a Šťovíčka blýskl také Martin Novák. „Dělali jsme si na střídačce srandu, kdo z nás dá hattrick jako první,“ smál se po utkání ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 21.9.2024

Přesilovky rozhodují zápasy, pracujeme na nich neustále, vysvětluje Beran

Útočník Matěj Beran nastartoval svou trefou slávisty ke gólové smršti ve druhé periodě. „S Romanem Přikrylem jsme byli domluvení, že mi to hodí odrazem o gólmana. Byl to takový signál," popisuje ...

Přehrát video
MLÁDEŽ 8.9.2024

Přijďte s dětmi na náborovou akci Týden hokeje a užijte si spoustu hokejové zábavy. V úterý 24. září

V úterý 24. září 2024 od 17:00 budou mít všechny děti od 4 do 8 let bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou nebo hokejistkou. HC Slavia Praha ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Frýdek-Místek
HC Slavia Praha