Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. září 2019

Michajlov: Druhá třetina mě nabila, věděl jsem, že to udržíme

Pod první výhrou za tři body se výraznou měrou podepsal vedle střelců i slávistický brankář. Martin Michajlov pochytal šestatřicet střel soupeře a za svá záda pustil jen jednu. Hlavně ve druhé třetině musel řešit několik nebezpečných situací, kdy zasahoval i třikrát nebo čtyřikrát v jedné minutě. Michajlov zatím odchytal ve slávistickém dresu plnou porci minut a ukázal, že na startu sezony má skvělou formu. V úspěšnosti zákroků je totiž třetí nejlepší gólman v celé lize.

Máte za sebou první tříbodové vítězství. Co k němu vedlo?
Vůbec jsme se nebáli a byl to vlastně první zápas, do kterého jsme vstoupili opravdu dobře. Pro mě to bylo paradoxně trochu složitější. Tím, že jsme dodržovali to, co jsme měli, tak se Jihlava tolik nedostávala do zakončení, a tak jsem nebyl úplně v ideálním zápasovém rytmu.

Jak se vlastně brankář v utkání vyrovnává s menším vytížením?
Snažil jsem se být klidný a celou první třetinu jsem věřil, že až přijde nějaká střela, tak si na ni sáhnu a spoluhráče podržím. Pro nás to byl výborný zápas, kluci mi hodně pomáhali, kolem brány to včas čistili, takže jsem neměl tolik těžké práce.

V čem byl duel s Jihlavou jiný než předcházející zápasy?
Už od utkání s Litoměřicemi jsme byli hladovější. Bylo nám jedno, proti komu hrajeme. Prostě jsme šli do zápasu a všichni jsme makali na sto procent, aby to konečně vyšlo. Také jsme chtěli dát první gól, abychom nemuseli dotahovat. To se nám povedlo a hodně nám to pomohlo ve zbytku duelu.

Ve druhé třetině jsi měl poměrně hodně práce. Vyhovuje ti to?
Pro mě to bylo určitě lepší. Asi každý brankář je radši, když na něj jde více střel, protože mu každým chyceným pukem stoupá sebevědomí. Druhá třetina pro mě byla taková nabíjecí, získal jsem jistější dojem. Když jsme šli do poslední části, byl jsem přesvědčený, že to vedení už nepustíme.

První vážnou situaci jsi už ale musel řešit na konci první dvacetiminutovky…
Hodně důležitý byl i zákrok na konci první třetiny, kdy na mě jeli dva protihráči. Já jsem jen nastavil lapačku a doufal, že mi jí trefil. Když puk do lapačky zapadl, tak jsem si oddechl, že z toho nebyl gól. Od té doby jsem se cítil jistěji a v té druhé třetině to už jen gradovalo.

Ve třetí třetině Dukla dokázala snížit. Bylo složité se koncentrovat v posledních minutách?
Vždy je to náročné. Ta hlava to samozřejmě vnímá, ale v takových zápasech se to děje běžně. Nemůžeme očekávat, že proti takovým soupeřům jako je Jihlava povedeme o pět gólů a nic se nemůže stát. Při těsných vedeních je pro nás důležité, že se dokážeme semknout a závěrečné minuty zvládnout bez větších potíží. Porážet takové týmy je pro nás hodně povzbuzující a hodně nám to může pomoct proti dalším těžkým soupeřům.

Jihlava v závěru hrála poměrně dlouho bez brankáře. Jak jsi to z brankoviště vnímal?
Oni to zkusili už asi minutu a čtyřicet sekund před koncem. My jsme to ale odehráli velmi dobře, rychle jsme k nim přistupovali, četli jsme jejich přihrávky. Určitě to pro nás bylo těžké, ale to jsou přesně ty okamžiky, které rozhodují, a jestli chceme být úspěšní, tak je musíme zvládat. Párkrát kluci zvládli dostat puk ven z našeho pásma, což vždycky ten tým ještě nabudí. Škoda, že z toho bylo vždycky jen zakázané uvolnění. Kdyby se nám to podařilo trefit, tak ten úplný závěr mohl být klidnější.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více