Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. srpna 2019

Moje motivace je pomáhat mladým hráčům, říká Vampola

Slavia získala dva týdny před začátkem soutěže zvučnou posilu, sešívaný dres oblékne v nadcházející sezoně mistr světa z roku 2010 Petr Vampola. Zkušený útočník se představí fanouškům v Edenu už v úterním přípravném utkání proti Ústí nad Labem. Přečtěte si rozhovor se sedmatřicetiletým hokejistou, který vznikl krátce po podpisu smlouvy.

Petře, rozhodl ses pokračovat v kariéře a nadcházející sezonu strávíš ve Slavii. Co tě přesvědčilo, že jsi podepsal právě v Edenu?
Díky úspěchu s Kladnem jsem dostal zase trošku větší chuť do hokeje, a vzhledem k tomu, že jsem zdravý a cítím se dobře, rozhodl jsem se pokračovat. Ve Slavii se mi líbila myšlenka trenéra Miloš Říhy, kterého znám a vím, že jedná férově. Když jsme se spolu bavili, tak mi říkal, jak na tom Slavia je, že má mladý tým a že by potřebovali pomoci od zkušenějšího hráče, který by klukům poradil, pomohl jim a ukázal jim cestu, aby mohli v hokeji něco dokázat. A tohle přesně splňuje to, co bych chtěl. Těžko si bude člověk v mém věku něco dokazovat. Tím, že je tu Miloš, tak to pro mě nebude úplná neznámá, vím, že se bude se mnou bavit na rovinu, což v téhle době moc nefunguje.

Dalším důvodem, proč jsem se rozhodl pro Slavii je i ten, že mohu vzít do klubu i svého syna. Ten se může zase posouvat dál, protože se ve Slavii pracuje dobře s dětmi a vychovala se tady spousta kvalitních hokejistů. Je to pro mě motivace, že můžeme jít spolu a být ve stejném týmu.

Jaká jsou tvoje očekávání od nadcházející sezony?
Samozřejmě nepřemýšlím o postupu nebo nějakých zázracích, vím, jaká je situace ve Slavii. Jak jsem říkal, mě dokáže motivovat to, že je tady spousta mladých šikovných kluků, kteří mají šanci jednou hrát velký hokej a já jim v tom můžu pomoci. Náš cíl bude play-off a všichni pro to uděláme maximum. Sice nehrajeme o titul, ale budeme bojovat a i postup do play-off je velká motivace.

V posledních dvou sezonách v Chance lize jsi sbíral pravidelně v průměru bod na zápas. Cítíš, že bys měl být ve Slavii lídrem v tomto směru?
Teď nedokážu říct, jestli dokážu dělat bod na zápas, dva body, nebo míň, ale samozřejmě chci týmu pomoci. Vždy jsem pomáhal především bodama a chtěl bych i teď, ale není to o jednom hráči, je to o týmu, partě. Když budeme všichni společně táhnout za jeden provaz, tak body budeme dělat všichni. Někdo víc, někdo méně, ale důležité bude, abychom vyhrávali a já si myslím, že by to mohlo fungovat, i když je ten tým mladý. Neříkám, že to půjde hned, ale i to je moje motivace, strhnout kluky nějakým směrem. Když se k tomu společně postavíme, tak budeme úspěšní a pak vyskočí i jednotlivci. Jestli já nebo něko jiný, to je jedno, mně o kanadské body už moc nejde. Důležité je, aby se vyhrávalo a dařilo týmu a pak budeme všichni spokojení.

Jaká pro tebe byla Slavia jako soupeř v posledních sezonách
Byl to hodně bojovný tým, kluci, kteří makali a byli hodně nepříjemní. Tím se Slavia poslední roky vyznačovala a myslím, že to samé po nás bude chtít trenér i letos. Věřím, že pro týmy, proti kterým budeme hrát, to bude nepříjemné a budeme je porážet právě bojovností a týmovostí.

Jak probíhala tvoje příprava na novou sezonu?
Bylo to u mě tak padesát na padesát, jestli budu pokračovat, tak nemůžu říct, že jsem makal na sto procent. Samozřejmě jsem trénoval, ale na druhou stranu jsem po náročné sezoně taky trochu odpočíval a věnoval se rodině. Chodil jsem si zahrát na led do Říčan s kamarádama, ale pořádný trénink od postupu jsem měl vlastně až dnes. Možná bude pár dnů trvat, než se do toho dostanu, ale myslím si, že na tom nejsem špatně a věřím, že když teď trochu potrénuju, tak bych mohl být pro tým platný.

Kdy tě tedy fanoušci budou moc vidět v sešívaném dresu?
Domlouvali jsme se, že bych šel do zápasu hned zítra proti Ústí (zápas byl později zrušen z důvodu marodky soupeře), i když jsem byl zatím jen na jednom tréninku. Ale čím dřív bude člověk hrát, tím dřív se do toho dostane.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více