Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
14. října 2021

Musíme pracovat hlavně na vstupech do zápasů, říká Bednář. Mohou přijít i výměny

Bývalý vynikající útočník a nejlepší střelec slávistické historie Jaroslav Bednář se stal sportovním manažerem v klubu, kde loni završil svoji úspěšnou kariéru. Novou pozici bere jako výzvu, ale zároveň ví, že ho čeká hned v nejbližších dnech náročná práce. V rozhovoru mimo jiné také prozrazuje první informace o chystaném rozlučkovém zápase.

Ve Slavii jste před nedávnem zakončil kariéru jako její historicky nejlepší střelec, teď máte před sebou novou výzvu v roli sportovního manažera klubu. Jak se těšíte?
Pro mě je to hodně velká výzva, obzvlášť v současné situaci. Všichni víme, o co hrajeme, a uděláme všechno proto, aby Slavia dosáhla co nejlepšího výsledku.

V současné chvíli se vám ale na tabulku asi nekouká moc příjemně…
Bohužel po výborném startu do sezony přišla po neuspokojivých výkonech šňůra porážek, ale já věřím, že se nám povede zapracovat na tom, abychom navázali na úvod sezony a vrátíme se tam, kde si všichni přejeme, abychom byli.

Na co konkrétně je potřeba se zaměřit?
Budu sledovat vstupy do zápasů, které nám v posledních zápasech hrubě nevyšly, a společně s trenéry budeme pracovat na tom, abychom odstranili chyby, které nás zbytečně stojí body.

Můžete být konkrétnější v pojmenování těch chyb?
Můžu být úplně upřímný, je to hlavně nesoustředěnost, koncentrace a disciplína. Není to tím, že by se kluci nesnažili, ale máme momenty, kdy se tyhle věci projevují. Konkrétně hlavně během našich vstupů do zápasů. Když po první třetině prohráváte 0:3 nebo dokonce 0:4, tak je prakticky po zápase. K tomu nesmí vůbec docházet, obzvlášť u týmu, který má pomýšlet na play-off příčky.

Může dojít v nejbližších dnech i ke změnám v kádru?
Samozřejmě. Jestli bude i nadále docházet k takovým výkyvům a hrubým chybám, tak stoprocentně budeme chtít, aby došlo k nějakým výměnám.

Bavíme se především o defenzivní činnosti? 43 inkasovaných gólů v 11 zápasech není bohužel moc dobrá vizitka…
Souhlasím. Co se týče naší hry do obrany, ta je velice špatná a skóre mluví za vše. V tomhle směru je na čem pracovat a zlepšovat.

Slavia využívá v poslední době i některé hokejisty z extraligy na střídavé starty. Jaký má spolupráce s kluby z vyšší soutěže přínos?
Pro nás je stoprocentně dobře, že můžeme tyto hráče využít, obzvlášť když máme hodně zraněných. Jiní hráči vesměs nejsou. I když voláte agentům, tak hned víte, že trh je teď hodně vybílený. Proto se snažíme mít co nejlepší vztahy s kluby, které nemají farmářské týmy, aby nám vyhověly a dávaly nám na rozehrávání hráče, kteří u nich nejsou tak vytížení. A ti hráči nám na oplátku pomůžou. Jiné východisko dneska není, protože tahle sezona je hodně náročná a není čas na experimenty. Musíme sbírat bod po bodu a sezonu odehrát co nejlépe, abychom neměli starosti v dolní polovině tabulky.

Tahle situace ovšem nenahrává mladým hráčům, kterých v nejvyšších dvou soutěžích výrazně ubylo. Jaký na to máte pohled?
Ve Slavii určitě chceme hrát mladé hráče. Pokud bude mít mladý výkonnost, tak u nás místo v sestavě mít bude.

Ve funkci sportovního manažera jste už působil dvě sezony v Hradci Králové. Dá se říct, že jste načerpal zkušenosti, které můžete ve Slavii využít?
Určitě. Načerpal jsem zkušenosti v určitých věcech, které dnes vím, že už bych nedopustil, proto jsem rád, že i vedení přistoupilo na podmínky, které jsem si zadal, když mě oslovilo. Já doufám, že nezklamu a že svoji práci odvedu natolik dobře, aby se mnou byla spokojenost.

Jaké ambice může tým v letošní sezoně mít?
Jsem teď trochu opatrný, protože poslední zápasy nám ukázaly, že je hodně na čem pracovat a že sezona bude dlouhá a náročná. V první řadě tedy budu chtít, aby se naše výkony stabilizovaly a odehráli jsme sezonu nejlépe, jak to jde. V Chance lize je hodně kvalitních týmů které budou pomýšlet na postup a zápasy s nimi budou těžké, což se už i ukázalo, ale my se jim určitě budeme chtít vyrovnat a držet s nimi krok.

Na závěr bych ještě rád otevřel jiné téma. Můžete prozradit, jakou akci chystáme na závěr roku?
Plánujeme společně rozlučkový zápas pro mě a pro Marka Tomicu, který by se měl v Edenu odehrát v sobotu 18. prosince. Budou tu hráči, se kterýma jsem dřív hrával a další kamarádi a věřím, že se nám povede nalákat hodně fanoušků. Myslím si, že by to mohla být povedená show a taková hezká tečka za mojí a Markovou kariérou.

Už máte představu, kdo by mohl dorazit?
Chceme s Márou zavzpomínat na úspěšná léta ve Slavii, kdy jsme měli výbornou partu a výsledky, takže zveme kluky, kteří tu s námi hráli, jako jsou například Roman Červenka, Tomáš Vlasák a další. Většina nám už slíbila, že dorazí. Proti nám by to byl výběr hokejových a fotbalových legend, všechno kluci, se kterýma jsem hrál nebo se dobře známe. Jestli můžu jmenovat, tak účast přislíbili Martin Ručinský, Petr Nedvěd, David Výborný, Jarda Hlinka, Dušan Salfický, Petr Sýkora a další. Co jméno to pojem, opravdu si myslím, že to bude fajn akce a snad se nám povede zaplnit Eden.

  • Bližší informace o rozlučkovém zápase Jaroslava Bednáře a Marka Tomici přineseme v průběhu příštího týdne!

  • Vzpomínky Jaroslava Bednáře na svojí kariéru nejen ve Slavii si můžete přečíst zde.

  • Dotazy na nového sportovního manažera můžete pokládat i vy v sekci Ptejte se, kde na ně bude Jaroslav Bednář pravidelně odpovídat.
Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video