23. září
Frýdek-Místek Slavia
18:00
25. září
Slavia Chomutov
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. září 2024

Musíme se soupeři dostat pod kůži, ví střelec dvou gólů Novák

V gólovém zápase proti Jihlavě se dvěma zásahy kromě Berana a Šťovíčka blýskl také Martin Novák. „Dělali jsme si na střídačce srandu, kdo z nás dá hattrick jako první,“ smál se po utkání pětatřicetiletý útočník.

Proti Jihlavě jste si připsali první body. Jak důležité jsou třeba i pro vaše sebevědomí?
Moc, jsme za to rádi, protože mít na kontě nula bodů po dvou zápasech by bylo hodně špatné. Věřili jsme, že to proti Dukle zvládneme. Už ztráta minulého zápasu s Přerovem nás hodně mrzela. Je důležité, že jsme to tentokrát ubojovali.

V zápase padlo hodně branek, což určitě fanoušky bavilo. Jak tohle prožíváte na ledě?
Samozřejmě je člověk rád, když to tam takhle napadá. Nesmíme se tím ale nějak uspokojit, protože je potřeba dál pracovat. Snad se tak budeme trefovat i nadále.

Ty sám jsi skóroval dvakrát. Pomýšlel jsi i na hattrick?
Když jsme šli na přesilovku pět na tři, říkal jsem si: „Kdyby to na mě přišlo, tak budu střílet,“ ale vesměs to bylo jedno, protože jsme už měli dobrý gólový náskok. Jsem moc rád za dva góly, kluci mi to suprově připravili, takže paráda.

Dva góly dali i Matěj Beran s Martinem Šťovíčkem. Hecovali jste se na střídačce, kdo z vás by mohl hattrick završit jako první?
Dělali jsme si z toho srandu, ale úplně jsme se nehecovali. Každého z nás těšilo, že jsme se dokázali trefit. A jak říkám, po prvním nepovedeném domácím zápase jsme byli rádi, že nám to tam napadalo.

Klíč ke třem bodům? Góly v přesilovkách

Jihlava nebyla v minulé sezóně pro Slavii zrovna oblíbeným soupeřem. Řešili jste to před zápasem v kabině?
Ani ne, my se spíš musíme soustředit sami na sebe a naší hrou se dostat soupeři pod kůži, než se zaměřovat na někoho jiného.

Co byste z tohoto zápasu chtěli přenést do dalšího střetnutí?
Určitě góly v přesilovkách, které jsme dali. Trefy v početních výhodách nám hodně pomohly, je to v hokeji jedna z nejdůležitějších věcí. Doufám, že i ve Frýdku dostaneme příležitost přesilových her a že nám znovu půjdou stejně.

Po dvou domácích utkáních vás čeká právě cesta do vzdáleného Frýdku-Místku. Je příprava v něčem jiná?
Na každého soupeře se připravujeme určitě jinak. Zároveň ale máme nějaké vlastní věci, které zůstávají stejné. A ty budeme chtít přenést i do tohoto zápasu.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
PREVIEW 21.9.2024

Další výzva pro Slavii. Vyráží do neporaženého Frýdku-Místku

Slavii čeká v krátkém časovém sledu další zápas, poprvé ale vyjede ven. Už v pondělí sešívaní zamíří na horkou půdu Frýdku-Místku, který na startu sezony ještě ani jednou neprohrál a zdobí ho zatím ...

Číst více
ROZHOVORY 23.9.2024

Máme zdravé sebevědomí a věříme si, hlásí junior Kříženecký

Junioři šlápli na plyn a po dvou porážkách po návratu do extraligy obrátili bilanci k lepšímu. Z pěti dalších duelů vyhráli hned čtyři. „Snad nám to teď půjde i nadále, máme na vrchol tabulky. Ze ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 21.9.2024

Přesilovky rozhodují zápasy, pracujeme na nich neustále, vysvětluje Beran

Útočník Matěj Beran nastartoval svou trefou slávisty ke gólové smršti ve druhé periodě. „S Romanem Přikrylem jsme byli domluvení, že mi to hodí odrazem o gólmana. Byl to takový signál," popisuje ...

Přehrát video
MLÁDEŽ 8.9.2024

Přijďte s dětmi na náborovou akci Týden hokeje a užijte si spoustu hokejové zábavy. V úterý 24. září

V úterý 24. září 2024 od 17:00 budou mít všechny děti od 4 do 8 let bez rozdílu dovednosti bruslení jedinečnou možnost vyzkoušet si zdarma, jaké to je být hokejistou nebo hokejistkou. HC Slavia Praha ...

Číst více
×
Dnes v 18:00 | Muži
HC Frýdek-Místek
HC Slavia Praha