Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
1. února 2019

Na sever Čech! Slávisté zabojují o body v Ústí

Boje o play-off vrcholí každým dalším kolem a slávisté se mají co ohánět, aby udrželi naději na postup do nejlepší osmičky soutěže. Ve třiapadesáté ligové zastávce červenobílý celek vyráží na půdu předposledního Ústí, kde chce rozhodně naplno bodovat. Severočechy Slavia už letos třikrát přetlačila a pozitivní bilanci hodlají Novák a spol. ještě vyšperkovat. Pod Střekov vyrazí už bez Jiřího Drtiny a Martina Procházky. Dosáhne mužstvo trenéra Říhy na cenné body?

53. kolo Hokej Ústí nad Labem vs.HC Slavia Praha

Porovnání týmů
14. místo (39 b.)
Postavení v tabulce
11. místo (70 b.)
120:196
Skóre
141:159
Antonín Melka (13+13)
Nejproduktivnější hráč
Martin Šagát (4+24)
Antonín Melka (13 gólů)
Nejlepší střelec
Lukáš Krejčík (14 gólů)
Radek Jeřábek (2+9)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (5+21)
Aleš Stezka 90,16 %
Jan Dlouhý 89,69 %
Úspěšnost brankářů
Jan Růžička 92,44 %
Dominik Šorf 89,59 %
Jihlava – Ústí 7:1
Poslední zápas
Slavia – Havířov 4:5

Vypadalo to hodně nadějně, nakonec však zbyly slávistům jen oči pro pláč. O čem je řeč? O zápase s Havířovem, ve kterém červenobílý celek i přes závěrečnou stíhací jízdu padl. V domácím prostředí Edenu se radoval AZet, jenž triumfoval 5:4. Dlouho to sice vypadalo, že si hosté dojdou pro poklidnou výhru, Slavia ale začala mocně dotahovat. Na vyrovnávací trefu už čas nezbyl, a tak domácí tým zůstal bez bodu.

3
Tolikrát už Slavia dokázala letos Ústí porazit.

Havířovští naopak splnili roli favorita a přidali další pojistku pro blížící se play-off. Slávisté jsou na tom z pohledu postupové matematiky daleko hůř, přesto nic nevzdávají. Na vítěznou vlnou by se mohli dostat už v příštím duelu, kdy vyrážejí do Ústí. Severočeši dohrávají sezonu bez šancí na vyřazovací boje. Přesto nechtějí dát soupeřům zadarmo ani bod.

Přesvědčily se o tom třeba Benátky, které Ústí přehrálo výsledkem 3:1. Na úspěch ale nedokázalo navázat a první Jihlava Slovanu uštědřila sedmigólový debakl. Příští sešívaný soupeř celkově nezažívá vůbec dobrou sezonu. Nejlépe si vedl na přelomu kalendářního roku, kdy dokázal zvítězit třikrát za sebou a dokonce získal i skalp silného Motoru. Pak přišla zápasová šeď porážek.

Bilance mluví za vše. Vylepší ji Slavia?

Tři z nich už v letošním soutěžním ročníku nadělila Ústí i Slavia. Na konci září přetlačili protivníka zpoza Střekova o jedinou branku. Vítězství tehdy brankově zařídili Šmerha a Ondráček. Další měření sil se odehrálo v polovině listopadu a i tentokrát se radovali Pražané. Na ústeckém ledě se postupně trefili Ondráček, Veselý, Furch a Hrdinka a červenobílí si odvezli triumf 4:2.

Ti dominovali i v zatím posledním vzájemném duelu z předvánočního období, kdy fanouškům nadělili předčasný sváteční dárek v podobě výhry 5:1. Dvěma trefami zazářil Denis Heldák. Jediný zásah soupeře zapsal Daniel Vrdlovec, útočník, jenž se stal součástí hráčské výměny za Jana Veselého a v současné době nastupuje právě za Slavii.

Sobotní duel pro něj tak bude hodně pikantní. Stejný mohl být i pro exslávistu Veselého. Ten si však přivodil zranění a do utkání proti bývalému celku takřka jistě nenastoupí. Slavia se oproti tomu musí obejít bez dvojice zkušených hráčů. Jiří Drtina byl uvolněn do Vsetína a Martinu Procházkovi skončilo měsíční hostování z Mladé Boleslavi. Ani jeden z nich už se tak v sešívaném dresu letos neukáže.

Ústí zase přišlo o nejproduktivnějšího hokejistu svých řad. Lukáš Volf dosud nastřádal 30 kanadských bodů (9+21) a chvíli před koncem přestupového okna ho ulovil Prostějov.

Slavii může těšit nejen vzájemná bilance, ale rovněž další statistiky, které hovoří v její prospěch. Kromě lepšího postavení v tabulce k nim patří také lepší skóre vstřelených i inkasovaných branek. Z pohledu střelců jsou obě mužstva vyrovnaná. Nejlepší slávista Krejčík se trefil už čtrnáctkrát, nejproduktivnější střelec Ústí Antonín Melka má na kontě jen o jeden zásah méně. Takřka stejně jsou na tom i nejproduktivnější hráči kanadského bodování. Martin Šagát prozatím zaznamenal 4 góly a 24 asistencí. Ústecký snajpr Melka má o dva body méně (13+13).

Dokážou sešívaní přidat vítězství číslo 4 a opět najet na vítěznou vlnu? Zápas začíná pod Střekovem v 16:00. Živý přenos můžete sledovat na Hokejka TV.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více