Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
15. září 2021

Na úvodní výhru chtějí sešívaní navázat na ledě Frýdku-Místku

Poprvé v letošní sezoně vyrážejí hokejisté Slavie na venkovní led – čeká je zápas v dalekém Frýdku-Místku. Sešívaní do něj odjíždějí po úvodní drtivé výhře nad Havířovem, díky níž jsou po prvním kole na čele Chance ligy. A s cílem udržet se na něm půjdou i do utkání s Rysy.

2. kolo Chance ligy: HC Frýdek-Místek vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
8. místo (1 b.)
Tabulka
1. místo (3 b.)
3:4
Skóre
10:4
Alan Lyszczarczyk (2+0)
Lídr bodování
Tomáš Knotek (2+4)
Alan Lyszczarczyk (2 góly)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek
Lukáš Žejdl
Albert Michnáč (všichni 2 góly)
nikdo
Nejproduktivnější obránce
Daniel Krejčí (0+3)
Frederik Foltán (88,57 %)
Brankáři
Martin Michajlov (85,71 %)
Litoměřice – Frýdek-Místek 4:3p
Poslední zápas
Slavia – Havířov 10:4

Lepší start do nového ročníku si Slavia asi přát nemohla. Přestože se Havířovští ve 4. minutě rychle ujali vedení, dlouho jim nevydrželo a sešívaní začali brzy diktovat hru. Ještě do konce první třetiny dali čtyři branky a po vyrovnaném prostředním dějství dosáhli až na dvouciferný gólový účet.

Výrazně se na tom podílely přesilovky, v nichž svěřenci Jiřího Vebera vstřelili šest gólů. „Máme dobře poskládané přesilovkové formace. Nemusí nám to ale vyjít vždycky a musíme zůstat při zemi a pořád na přesilovkách pracovat,“ řekl po zápase útočník Lukáš Žejdl, jenž do statistik zapsal čtyři body.

Je taky jedním ze tří slávistů, kteří v úvodním duelu dvakrát skórovali – dvě ze tří střel proměnil Albert Michnáč, celkem šest bodů zaznamenal lídr ligového bodování Tomáš Knotek. Po čtyřech bodech zapsali kromě výše zmíněného Žejdla také Michal Poletín a kapitán Petr Kafka, který v závěru vstřelil desátou branku. V pozápasovém hodnocení byl ale spíš opatrný.

„Já bych tohle nijak nezveličoval. Hlavně doufám, že kvůli tomu nebudeme někde na hrušce. Další zápas musíme začít od nuly, protože se slaví pouze do půlnoci, a pak se musí znovu začít makat,“ upozornil Kafka. Stejně jako Žejdl věří, že si na východ republiky jedou pro vítězství.

Frýdek přes léto nezahálel

Stejně jako Slavia, také vedení Frýdku v létě přivedlo řadu posil. Za zmínku stojí obránci Jakub Teper, Mikuláš Zbořil a Daniel Krenželok, zcela nová brankářská dvojka Juraj Šimboch a Frederik Foltán a několik polských útočníků v čele s Alanem Lyszczarczykem.

Právě ten by měl patřit mezi nejnebezpečnější hráče Rysů, což potvrdil i v prvním utkání proti Litoměřicím. Frýdek díky jeho dvěma rychlým gólům v první třetině vedl, blíž výhře byl i po brance Szturce ze 47. minuty. Stadion však vyrovnal a v prodloužení urval bonusový bod navíc.

„Po druhé třetině jsme změnili nějaké herní prvky a měli jsme dost příležitostí ke skórování. V závěru nás dohnala naše produktivita. Je škoda, že si domů vezeme pouze bod,“ hodnotil utkání trenér Frýdku Mojmír Trličík, který stál na střídačce při druhém z obou triumfů Rysů proti Slavii v minulé sezoně.

Zápas Slavie s Frýdkem-Místkem začíná v 18:00, sledovat jej můžete živě na webu HokejkaTV nebo prostřednictvím tradičního textového přenosu, který najdete na www.onlajny.com.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více