Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
2. září 2023

Obrat s Kladnem nám přidá na sebevědomí, ale musíme být pokorní, ví Strnad

Svým prvním gólem v přípravě nasměroval Lukáš Strnad slávisty ke čtvrteční výhře proti Kladnu. „Doufám, že mi to tam takhle bude padat i v sezóně,“ přeje si devatenáctiletý útočník.

Po týdnu jste opět v přípravě vyzvali Kladno a tentokrát jste odešli s výhrou. Jaké u tebe převládají pocity?
Vyhráli jsme, což nám přidá na sebevědomí. Úterní zápas v Litoměřicích se nám moc nepovedl a tohle jsme přesně potřebovali.

V úvodu utkání jste mohli jít do vedení, ale šance jste neproměnili. Co chybělo?
Ze začátku nás docela tlačili, ale celkově jsme prvních deset minut hráli dobře. Po druhé inkasované brance jsme se ale malinko sesypali a nevypadalo to s námi dobře. Řekli jsme si k tomu něco v kabině a začali jsme potom znovu hrát tak, jak jsme chtěli.

Po jedné z neproměněných příležitostí vás Kladno bezprostředně potrestalo. Potvrdilo se nepsané pravidlo nedáš, dostaneš?
Ano, přesně. To je staré známé pravidlo, které prostě platí.

„Řekli jsme si k tomu něco v kabině a začali jsme potom znovu hrát tak, jak jsme chtěli.“
Lukáš Strnad o reakci po inkasovaných brankách

Do druhé třetiny jste nastoupili podstatně lépe. O jaké herní oblasti trenéři v kabině nejvíc mluvili?
Jednalo se hlavně o základy – zlepšit práci v obranném pásmu a snažit se držet více u sebe, protože jsme byli strašně rozlítaní. Musíme hrát pospolu, to je naše hra. Všechno jsme to pak začali plnit a výkon už vypadal jinak.

Na dostřel vás v polovině druhé třetiny Lukáš Žejdl. Věřil jsi, že gól dříve nebo později přijde?
Celou dobu jsem věřil, že nám to tam nakonec spadne. Zrovna tenhle gól byl docela těžký, takže jsem rád, že to tam spadlo.

Ve třetí třetině jste pak třemi brankami obrat dokonali. Jak cenný je pro vás skalp extraligového soupeře?
Hodně cenný. Kladno navíc hrálo už v podstatě v kompletní sestavě, chyběl jim jen Tomáš Plekanec. Dodalo nám to sebevědomí, ale musíme i dál pořád stejně pracovat.

Zápasy s extraligovými týmy? Neskutečná zkušenost

Ty sis navíc připsal vítěznou trefu. Cítíš, že jsi na úvod sezóny připravený?
Doufám, že ano. Přál bych si, aby mi to tam takhle padalo i v sezóně, a doufám, že co nejvíc pomůžu týmu.

Příští čtvrtek vás v posledním přípravném zápase čeká další extraligový soupeř, Mladá Boleslav. Jak se ti líbí konfrontace s týmy z nejvyšší ligy?
Hrají za ně zkušení hráči, kteří mají zkušenosti z mistrovství světa nebo NHL. Pro mě jako mladšího hráče je to neskutečná zkušenost a zápasy jsem si moc užíval.

Za Rytíře nastoupili i Tadeáš Hejda a Karel Klikorka, se kterými jsi ještě v minulé sezóně nastupoval. Jak se ti proti nim hrálo a bylo nějaké popichování?
S Hejdičem jsme měli menší popichovaní v předbrankovém prostoru, ale to k tomu patří. Mám pocit, že jsme si to oba užili (smích). S Karlem jsme taky prohodili pár slov.

V úterý vás čekají druholigové Letňany. Oproti Kladnu se jedná přece jen o jistý výkonnostní skok. Jak k zápasu přistoupíte?
Musíme k němu přistoupit s pokorou. Každý zápas se jede od nuly a v každém je třeba hrát stejně. Je jedno, jestli hrajeme s Kladnem nebo Letňany.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více