Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. srpna 2022

Od derby se můžeme odrazit, komentuje útočník Knotek

Sešívaní mají za sebou první přípravné utkání, ve kterém v závěru těsně podlehli pražskému rivalovi. V zápase přitom dokázali smazat dvoubrankový náskok soupeře. „Dělali jsme chyby, ale na první utkání tam bylo i dost kvalitních věcí,“ říká střelec vyrovnávající branky Tomáš Knotek.

Odehráli jste první zápas po dlouhé pauze. Jak jste se na utkání těšili?
Na zápasy jsme se už strašně těšili. Posledních čtrnáct dní jsme jen trénovali, teď to máme třetí týden, takže už bylo na čase hrát nějaký zápas. Bylo to pro nás velice těžké, hráli jsme proti jednomu z nejlepších týmů v Česku. Zároveň jsme ale svým způsobem i rádi, že už to máme za sebou. Myslím však, že to bylo kvalitní utkání.

V zápase jste proti extraligovému soupeři předvedli kvalitní výkon. Berete utkání se Spartou i přes těsnou porážku jako dobrý odrazový můstek pro zbytek přípravy?
Určitě, přípravné zápasy jsou od toho, abychom našli chyby a zjistili, co funguje. Podle mě tam bylo dost kvalitních věcí. Byl to ale první zápas, takže jsme samozřejmě dělali i chyby. Celkově se tak od utkání můžeme dobře odrazit i se z něj poučit.

Tomáš Knotek po gólu v derby.

Tebe trenéři nasadili do druhého útoku společně s Pavlem Mrňou a Robinem Všetečkou. Co říkáš na spolupráci s nimi?
V tomhle složení trénujeme už asi dva týdny. Jsou to kluci, kteří hodně bruslí, hodně napadají a jsou velmi šikovní. Já se jim to snažím nějak rozdělovat a zakončovat. Zatím nám to funguje. Věřím, že si budeme i dál takhle rozumět.

Dařilo se vám napadat a získávat kotouče už v soupeřově obranném pásmu. Zaměřovali jste se na to nějak víc v přípravě, nebo to vyplynulo ze hry?
I když se pořád hodně trénuje kondice, tak tenhle systém napadání minimálně poslední týden nějak trénujeme. Se Spartou nám to fungovalo, ale musíme je pilovat i nadále, aby to pak v sezóně bylo co nejlepší.

„Kluci nás v zápase skvěle podrželi, jejich výkon mě nepřekvapil.“
útočník Tomáš Knotek o brankářské dvojici Slavie

Po rychlém protiútoku jsi pak vstřelil vyrovnávací branku. Očekával jsi, že Pavel Mrňa bude spíše přihrávat, nebo že zvolí přímou střelu?
To je vždycky těžké odhadnout. Samozřejmě čekám do poslední chvíle, protože puk může pokaždé někde vyplavat. Pavel to udělal nádherně, počkal si co nejdéle, takže to asi nečekal ani soupeřův brankář. Byl jsem rád, že se mi to podařilo trefit.

V brance sešívaných se představili oba gólmani a předvedli skvělé zákroky. Co říkáš na jejich výkony?
Mě jejich výkony nijak nepřekvapily. Oba kluci pod Romanem Málkem starším tvrdě pracují a snaží se i s námi na tréninku. Pro jejich sebevědomí jsou pak takové výkony v utkání určitě dobré a my jsme rádi, že nás v zápase skvěle podrželi.

Ačkoli bylo derby jen přípravné utkání, liší se nějak od střetnutí s jinými týmy?
Pro mě je to první derby proti Spartě, takže to nechci tolik hodnotit, ale samozřejmě je to jiný zápas. Stále je to derby, i když je to v uvozovkách jen přátelák. Přišlo se podívat skoro sedm tisíc lidí, což nepřijde v první lize nikde. Takže atmosféra byla parádní a celkově jsme za zápas rádi.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 18.3.2024

Aleš Totter povede Slavii i v nadcházející sezoně

Hlavním trenérem slávistického A-týmu bude i v příští sezoně Aleš Totter. Dvaapadesátiletý kouč přebíral Slavii v listopadu loňského roku na 13. místě a tým nakonec dovedl do předkola Chance ligy.

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.3.2024

Jsme v půlce, chceme do Poruby s dvěma výhrami, hlásí Jokl

Jako hotovou polovinu úkolu hodnotí Tomáš Jokl první výhru juniorů ve čtvrtfinále s Porubou. Kapitán Slavie k ní přispěl přesnou trefou v 15. minutě první třetiny, v níž sešívaní o vítězství ...

Přehrát video
ZÁPASY - MLÁDEŽ 18.3.2024

Junioři jdou v úvodu čtvrtfinále do vedení

Sešívaní junioři se v prvním zápase čtvrtfinále ujali vedení v sérii. V domácím utkání s Porubou zvítězili 5:1. Roli favorita potvrdili třemi brankami v úvodní třetině, vítězství pak potvrdili gólem ...

Číst více
ROZHOVORY 18.3.2024

Nejnáročnější sezona. Parta v kabině byla ale neuvěřitelná, říká Klikorka

Po těžkém začátku sezóny na Kladně se v říjnu vrátil na Slavii, aby pomohl trápícímu se týmu. „Záleželo nám především na záchraně a předkolo play-off už bylo jen bonus i pro fanoušky za jejich ...

Číst více