Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
1. března 2020

Ondráček: Uděláme vše pro to, abychom šestku udrželi

Neúspěšná šňůra pokračuje dál. Slavia nedokázala bodovat v utkání proti Porubě a popáté za sebou prohrála. Ostravané vstřelili vítězný gól necelých pět minut před koncem. „Je to škoda, ale musíme to hodit za hlavu. Uděláme všechno pro to, abychom udrželi šestku,“ hlásí útočník Martin Ondráček.

V 52. minutě jste vyrovnali na 2:2, ale nakonec neberete po vítězném gólu Poruby méně než pět minut před koncem ani bod. Jak hodnotíš takhle smolnou porážku?

Je to smolné. Nedaří se nám. Předtím jsme měli sérii výher, teď máme sérii proher, ale musíme se z toho co nejrychleji dostat.

Kde se zápas lámal?

Jedním ze zlomových okamžiků byla přesilovka 5 na 3, kterou jsme měli téměř dvě minuty a za stavu 1:0.

Dva ze tří gólů jste dostali v oslabení a nevyužili jste ani jednu ze šesti přesilovek. Co zlepšit, co se speciálních formací týče?

Ta dvě oslabení jsme si špatně rozebrali, bylo to vždy hned po buly, kdy jsme inkasovali. Martinovi jsme v zádu vůbec nepomohli, blbě jsme blokovali střely. Je to škoda, ale musíme to hodit za hlavu. Uděláme všechno pro to, abychom udrželi šestku.

Na střely jste ale jednoznačně vyhráli 48:23. Chyběla vám větší střelecká efektivita?

Určitě, byli jsme aktivnější, ale v zakončení nám chybí klid, střely jsou nepřipravené. Potřebovali bychom nějaký šťastný gól – aby se to k nám odrazilo, nakoplo nás to a my se zvedli.

Celkově je to pátá porážka v řadě. Co stojí za tou nepovedenou sérií?

Koncentrujeme se naplno, celá kabina se snaží. Nelepí to. Ta předešlá vítězná série vypadala dobře, ale v některých zápasech jsme měli štěstí, to je důležité si přiznat. Teď to štěstí nemáme, otočilo se to. Blbě se na to kouká – je to buď série proher, nebo série výher, není tam nic mezi tím. Budeme se snažit uhrát každý bod a udržet šestku.

Do konce nadstavby zbývají tři kola, v příštím zápase se představíte na ledě Českých Budějovic. Cíl je jasný – bodovat, že?

Určitě, do konce jsou tři kola a každý tým už teď počítá. Budeme se snažit v Budějovicích urvat každý bod, naposledy jsme tam vyhráli v prodloužení. Chceme to zopakovat a udržet se v nejlepší šestce.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více