Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. ledna 2021

Po týdnu opět doma! Slavia přivítá Kladno

Ve středu prohráli sešívaní ve Vrchlabí po velké bitvě až po prodloužení, teď je čeká další těžký soupeř. Do Edenu přijede čtvrté Kladno, které naposledy zvítězilo 3:2 nad Litoměřicemi. Vrátí se slávisté na vítěznou vlnu a dokážou doma porazit favorita soutěže?

23. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. HC Rytíři Kladno

Porovnání týmů
10. místo (32 b.)
Tabulka
4. místo (41 b.)
63:57
Skóre
74:55
Filip Kuťák (8+13)
Lídr bodování
Tomáš Plekanec (10+13)
Petr Kafka (9 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Plekanec (10 gólů)
Václav Veber (2+6)
Nejproduktivnější obránce
Zachary Frye (5+9)
Martin Michajlov (91,67 %)
Brankáři
Andrej Košarišťan (90,63 %)
Vrchlabí – Slavia 2:1p
Poslední zápas
Kladno – Litoměřice 3:2

Po výměně trenérů přinesla hra Slavie výsledkový progres. Ze dvou utkání získali svěřenci Jiřího Vebera a Pavla Kolaříka čtyři body za výhru nad Šumperkem a prohru v prodloužení ve Vrchlabí. Nyní se mohou pokusit o další cenné body proti favorizovanému Kladnu. Tomu se v aktuálním ročníku daří. Z dvaceti odehraných utkání prohráli Rytíři pouze sedmkrát, jednou právě se Slavií, která je v září udolala 4:2.

Kladno letos neprošlo žádnou větší herní krizí, ale Chance lize zatím nedominuje. Po úvodní výhře nad Kolínem přišly prohry se Slavií a Vsetínem. Kromě těchto týmů nestačili Rytíři ještě na Litoměřice, Porubu, Třebíč, Přerov a Havířov. Poradili si například s Přerovem, Sokolovem, Frýdkem-Místkem a Jihlavou. Aktuálně jsou po dvaceti odehraných utkáních na čtvrtém místě tabulky a dotahují se na vedoucí Jihlavu.

Mezi hlavní opory kladenských patří Tomáš Plekanec nebo americký obránce Zach Frye. Právě Plekanec je lídrem bodování i nejlepším střelcem týmu. Během dvaceti odehraných utkání si připsal deset gólů a třináct asistencí. Zach Frye je nejproduktivnějším obráncem, jelikož dal pět branek a na devět jich nahrál.

Za Kladno hraje také bývalý slávista Marek Račuk. V této sezoně má skvělou formu. Odehrál devatenáct utkání, v nichž si připsal devatenáct bodů za pět branek a čtrnáct asistencí. Daří se také Nicolasi Hlavovi, který má jen o jeden bod méně než Tomáš Plekanec.

Nejlepším střelcem Slavie je s devíti úspěšnými zásahy Petr Kafka. V produktivitě se na prvním místě s osmi brankami a třinácti asistencemi drží Filip Kuťák. Mezi nejproduktivnější obránce patří Jan Novák (1+6) a Václav Veber (2+6).

Utkání začíná v Edenu v 15:00 a fanoušci ho mohou sledovat živě na Hokejka TV nebo v textovém onlajnu na www.onlajny.com.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více