14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. srpna 2022

Poprvé v přípravě doma! Slavia hostí úřadujícího vítěze základní části

Sešívaní se poprvé v přípravě před novou sezónou představí na domácím ledě – ve čtvrtek přivítají v Edenu hokejisty Litoměřic. Úřadující vítěz základní části Chance ligy má za sebou dva přípravné zápasy s bilancí výhry a prohry. Červenobílí, kteří Stadion v posledním vzájemném duelu porazili, se pokusí o návrat na vítěznou vlnu.

Tři zápasy, dva extraligoví soupeři. Slávisté vstoupili do přípravy trojicí venkovních utkání, ve kterých se postavili Spartě, Mladé Boleslavi a Kolínu. Po těsné porážce v derby uspěli proti Bruslařům, v úterý však nestačili na Kozly.

Sešívaní se přitom v Kolíně dostali do vedení, když v 15. minutě skóroval obránce Šimon Szathmáry. Domácí ale zápas plný vyloučení postupně otočili a na konci druhé třetiny vedli už 3:1. Triumf pak ve třetí části dvěma góly potvrdil exslávista Jan Veselý.

„Nesnese to žádné měřítko, byli jsme strašní jak v obraně, tak v útoku,“ nebyl po zápase spokojený trenér týmu Jiří Veber. „Hráli jsme špatně dozadu a dostali jsme špatné góly. Musíme to zlepšit,“ komentoval utkání střelec jediné branky Slavie a zároveň její kapitán v zápase Šimon Szathmáry.

Hokejisté Litoměřic zatím nastoupili v přípravě do dvou utkání. Před týdnem zvládli nájezdy proti Kolínu, v úterý ale prohráli na ledě Karlových Varů. „Bohužel jsme dostali tři stejné branky po chybách v útočném pásmu a přečíslení. To si proti kvalitnímu soupeři nemůžeme dovolit, stálo nás to zápas,“ řekl asistent kouče Stadionu Daniel Tvrzník.

Vítěz základní části narazil už ve čtvrtfinále

Litoměřice dosáhly v minulém ročníku historického úspěchu. Ve 48 utkáních zaznamenaly 104 bodů a se sedmibodovým náskokem ovládly základní část Chance ligy. Jenže v play-off narazily hned na začátku – ve čtvrtfinále s Prostějovem vyhrály jediné utkání a prohrály 1:3 na zápasy.

Tým prošel po sezóně obměnou, a to zejména v útoku. Do Vsetína odešli dva nejproduktivnější hráči Roman Přikryl a Riku Sihvonen, béčko Pardubic pak posílil bývalý slávista Martin Kadlec. Zato jádro obrany zůstálo beze změn – zůstali Jan Výtisk, Jan Holý, Jiří Jebavý i Patrik Marcel. Odešli ale Petr Kuboš nebo Karel Klikorka, který posílil právě Slavii.

Kališníci ale řadu kvalitních hráčů také přivedli. Mezi nimi například dvacetileté obránce Filipa Kováře a Jana Hampla, v útoku se pak nově představí Tomáš Guman, Vojtěch Jiruš, Michal Ramik a také bývalý sešívaný centr Filip Kuťák, jehož příchod klub oznámil v úterý. V bráně pak smlouvu prodloužili jednička Tomáš Král i mladík Šimon Sklíba.

V listopadu 2021 dal Stadionu gól Jaroslav Brož.

Poslední vzájemný zápas zvládla lépe v polovině února Slavia, která na ledě Stadionu vyhrála 2:0. Předchozí dva střety v loňské základní části však dopadly lépe pro Litoměřice včetně listopadového zápasu v Edenu, který sešívaní prohráli 1:6. Stejně jako v loňské přípravě se oba soupeři i v té letošní střetnou dvakrát. Loni vyhrál každý z týmů po jednom zápase, vždy doma.

Zatímco proti Karlovým Varům Stadion nastoupil spíše s mladším týmem, proti Slavii by měl nasadit téměř celý kádr. „Do zápasu se Slavií půjdeme asi v kompletnějším složení. Proto dnes dostali někteří starší hráči volno,“ vysvětlil po utkání ve Varech asistent Tvrzník. „Musíme hrát hlavně dobře dozadu a chceme být produktivnější při hře 5 na 5,“ shrnuje cíle Slavie Szathmáry.

První přípravný zápas na ledě Edenu startuje v 17:30. Slavia do něj nastoupí už bez trojice Štěpán Turek, Petr Šíma a Tomáš Labuzík, kteří tým opustili po duelu v Kolíně. Pokud nedorazíte přímo na stadion, tak můžete utkání sledovat v přímém přenosu na www.onlajny.com.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více