Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
24. listopadu 2021

Pořád je na čem pracovat, říká trenér Jiří Veber. Kdy se vrátí kapitán Kafka?

Slávisté vyhráli sedm z posledních osmi zápasů a v tabulce Chance ligy se vrátili do horní poloviny, teď je ale čekají soupeři, s nimiž v prvním letošním vzájemném měření sil propadli. „Na zápasy se těším, ukážou nám, jak na tom jsme,” říká v rozhovoru hlavní trenér Jiří Veber.

Slavii patří v tabulce 7. místo se ziskem 39 bodů, jak jste s dosavadním průběhem sezony spokojen?
Spokojený být nemůžu, protože jsme měli zbytečný výpadek a šňůru proher, a ta v nás zanechala negativní stopu.

Čím si vysvětlujete tu šňůru sedmi porážek po povedeném vstupu do sezony?
Ze začátku jsme vyhrávali a asi jsme se tím uspokojili a přestali jsme myslet na defenzivu. Soupeři si nás přečetli, my jsme naopak tomu nedokázali přizpůsobit a zanedbali jsme obranu. Teď se to nějakým způsobem zkonsolidovalo, ale pořád je na čem pracovat. Není to jen o střílení gólů, kdo chce být úspěšný, tak musí mít dobře zvládnutou defenzivu.

V nadcházejících kolech vás čekají právě zápasy se soupeři, proti kterým jste v předchozím průběhu neuspěli…
Já se na ty zápasy těším, protože uvidíme, jak na tom jsme. Sice se píše, že nás teď čekají zápasy se silnými soupeři, ale já na to takhle nekoukám. Chci být v tomhle pokorný, pro nás je každý soupeř náročný, ale velkým soupeřem můžeme být také sami sobě, hlavně v tom uspokojení.

Dokázal byste z dosavadního průběhu vypíchnout nějaký zápas, ve kterém se výkon týmu blížil ideálním představám?
Když si děláme analýzy a sledujeme zápasy na videu, tak tam pořád vidíme věci, které by se daly dělat jinak a lépe. Nechci říkat, že jen hledáme chyby, ale samozřejmě nás upoutají a chtěli bychom je odstranit. Ale velmi dobrý zápas jsme odehráli s Kolínem. Možná to nebylo pro fanouška tak pohledné, protože hrajeme trochu jiný hokej než na začátku soutěže, kdy jsme hráli hodně kombinačně a padaly pěkné góly. Na druhou stranu jsme jich i hodně dostávali. Proti Kolínu jsme hráli rychlý přímočarý hokej, povedlo se nám dát góly a hlavně jsme žádný nedostali, což byla vzpruha pro tým.

„Není to jen o střílení gólů, kdo chce být úspěšný, tak musí mít dobře zvládnutou defenzivu.“
Jiří Veber hodnotí letosní výkony svého týmu

Jak moc vám chybí do té kombinační hry kapitán Petr Kafka, který je dlouhodobě zraněný?
Zranění k hokeji patří a nemůžeme se na to vymlouvat. Káva si na začátku sezony hodně rozuměl s Tomášem Knotkem, dělali body, ale jako tým jsme zas měli nedostatky dozadu. Ale samozřejmě nám chybí, je to hráč, který je pro ofenzivu hodně platný a čekáme, až se uzdraví.

Kdy by se mohl vrátit do sestavy?
Chodí na fyzio, začíná pracovat, ale záleží na tom, co mu řekne doktor a kdy bude moci začít naplno trénovat. Myslím si, že to může být ještě plus minus tři týdny, ale přesně to říct nedokážu.

Jak jsou na tom ostatní hráči, kteří v posledních zápasech chyběli?
Jindra Barák, Filip Vlček a Tomáš Vracovský se už zapojili naplno do tréninku. Robin Všetečka a Martin Ondráček mají svalová zranění, která je omezují, chodí na vyšetření, ale zatím se musí léčit klidem a nedokážu přesně odhadnout, kdy budou připraveni.

Co říkáte na výkony Tomáše Knotka, který s 29 body vládne produktivitě Chance ligy?
Jsem rád, že zatím naplňuje to, co jsme do něj vkládali. Věřím, že v tom bude pokračovat, ale jsme zatím v polovině soutěže a před námi je ještě hodně zápasů, takže na nějaké větší hodnocení je brzy.

Ve středu vám vypadl zápas proti Kadani, mezi zápasy je tak opět týdenní prodleva. Jak vypadají tréninky v takovém období, dá se říct, že jsou intenzivnější?
Nemyslím si, že jsou intenzivnější, snažíme se o maximální intenzitu i v době, kdy se hraje. Jde spíš o délku tréninku. Když je taková pauza, tak hlavně ze začátku týdne jsme na ledě o něco déle, než když se hraje. Zaměřujeme se hodně na rovnovážné stavy a máme možnost se i více připravovat na zápasy, které nás teď čekají.

Trenér Jiří Veber v pravidelných rozhovorech reaguje i na dotazy, které zasílají fanoušci prostřednictvím formuláře na webu a jsou položeny slušnou formou. Svůj dotaz zadejte v sekci PTEJTE SE.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více