14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
8. září 2021

Posila těsně před startem Chance ligy! Do Edenu přichází Albert Michnáč

Slavia vítá pár dnů před začátkem soutěže posilu do útoku. Dvaadvacetiletý útočník Albert Michnáč přichází do Edenu z Českých Budějovic na střídavé starty jako reakce na zranění některých ofenzivních hráčů.

„Albert má velké ofenzivní schopnosti, jeho síla je především ve hře dopředu. Je to hráč, který bojuje o extraligu, a když se naskytla příležitost ho přivést k nám do týmu, byla by škoda jí nevyužít,” komentuje Michnáčův příchod hlavní trenér Jiří Veber.

„V Českých Budějovicích mi řekli že nemám jisté místo v základu, tak jsme hledali nejvhodnější tým, kde bych mohl hrát, a zvolili jsme Slavii, která se ozvala hned, jak věděla, že jsem volný. Pak už to šlo rychle,” popisuje svůj příchod Michnáč. Rozhovor s dvaadvacetiletým hokejistou přineseme na webu ve čtvrtek.

Michnáč má za sebou premiérovou sezonu v extralize, kde nastoupil v barvách Českých Budějovic a Plzně ke 36 utkáním, v nichž nasbíral 15 bodů za 5 gólů a 10 asistencí.

Rok předtím pomohl českobudějovickému Motoru k postupu do extraligy, v Chance lize má bilanci 11 gólů a 18 nahrávek ve 49 zápasech.

Do Česka se před sezonou 2019/20 vrátil po třech letech v kanadské juniorce. Bývalý mládežnický reprezentant je odchovancem Sparty, v sobotu 11. září by měl ale poprvé obléci dres Slavie v úvodním zápase sezony proti Havířovu.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 20.6.2024

Klapka přivezl do Edenu dres z Calgary. Na Slavii se rád vracím, říká

Uplynulou sezonu bude mít slávistický odchovanec Adam Klapka navždy v paměti. Připsal si v ní debut v NHL i první gól a v nejprestižnější soutěži světa už dvoumetrový obr shodil i rukavice. ...

Číst více
ROZHOVORY 18.6.2024

Standa Tichý byl zvolen do výkonného výboru ČSLH. Každá změna by měla projít odbornou komisí, říká

Majitel Slavie Standa Tichý bude novým členem výkonného výboru ČSLH, pro jeho zvolení se na sobotní konferenci Českého hokeje vyslovilo 50 z 61 delegátů. V následujícím rozhovoru mluví nejen o svojí ...

Číst více
A-TÝM 15.6.2024

Winter Hockey Games: Zápas pod širým nebem se bude hrát v neděli 8. prosince

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání se z oproti původně zveřejněného pátečního poledního termínu ...

Číst více
FANOUŠCI 15.6.2024

Uvolněná atmosféra i soutěživost. Takový byl beachvolejbal s fanoušky

Slávisté si zahráli beachvolejbal s fanoušky. „Je důležité, aby kluky poznali jinak než v zápasovém módu,“ popisuje Patrik Eliáš. Na trůn se probojoval tým Matouše Kucharčíka. Pojďme si připomenout, ...

Přehrát video