Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
5. října 2018

Posilujeme ofenzivu! Sešívaný dres oblékne Filip Vlček

Slavia patří v letošní sezoně mezi nejméně produktivní mužstva v soutěži, na tuto situaci se klub rozhodl zareagovat angažováním pětadvacetiletého útočníka Filipa Vlčka. Produktivní forvard přichází do Slavie na zkoušku s následnou opcí na prodloužení spolupráce.

Vlček přišel v půběhu sezony 2016/17 do Českých Budějovic, kde si ve 83 zápasech připsal solidních 39 bodů, přestože většinou nebyl členem elitních formací. Předtím působil v druholigovém Písku, kde sbíral téměř dva body na zápas. Ve svém mateřském klubu zahájil i letošní ročník - v šesti zápasech se šestkrát trefil a přidal jednu asistenci.

“Jedná se o technického hráče, převážně na post centra. Je produktivní ve finální fázi, umí dát gól, připravit šanci pro své spoluhráče,” popisuje novou posilu Slavie hlavní trenér Miloš Říha. “Nám takový hokejista typologicky chybí. Někteří hráči, od kterých jsme to čekali, tuto roli nesplňují, proto jsme se rozhodli zareagovat. Víme, že nemůžeme hrát všechny zápasy na jeden dva vstřelené góly, to by z dlouhodobého hlediska nefungovalo.”

Po Ondřeji Najmanovi se jedná se o druhého nového hráče, který v tomto týdnu oblékne sešívaný dres. “Ondra dokáže plnit podobnou roli, ale jeho nasazování je závislé na Mladé Boleslavi, takže jsme chtěli mít možnost řešit to také ze svých zdrojů,” vysvětluje Říha.

Ve Slavii se díky tomu opět zvyšuje konkurence v týmu. “Myslím si, že to není na škodu a určitě se neodkláníme od myšlenky, aby hráli slávisté. Na druhou stranu všichni hráči musí pochopit, že buď roli, kterou jim nabídneme, splní a budou na sobě pracovat, a nebo si budou myslet, že když v srpnu prošli vyřazováním, tak jim stačí se pohodlně zúčastňovat, a tím pádem to budou mít těžší,” říká otevřeně hlavní trenér.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více