Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
5. dubna 2024

Poslední krok k postupu do extraligy! Juniorské finále startuje v neděli

Slávistickým juniorům zbývá poslední překážka v cestě za postupem do extraligy. Ve finále Ligy juniorů se utkají se Vsetínem, a kdo zvládne sérii hrané na tři vítězné zápasy lépe, získá právo účasti v nejvyšší soutěži. Začíná se v neděli 7.4. a v pondělí 8.4. vždy od 16:30 v Edenu.

Slávističtí junioři suverénně ovládli základní část se 103 body ve 43 zápasech a na skvělé výkony navazují i v play-off. Ve čtvrtfinále porazili poměrem 3:0 na zápasy Porubu (5:1, 7:1, 2:1), v semifinále si opět v nejkratším možném čase poradili s Šumperkem (10:2, 7:1, 5:2).

V součtu se závěrem základní části vyhráli svěřenci Luboše Jenáčka už 19 zápasů v řadě a do finále tak vstoupí v pozici favorita. Čeká je ovšem soupeř, který je v letošní sezoně pořádně potrápil.

V říjnu vybojovali slávističtí junioři v Edenu těsné vítězství 4:3, v polovině ledna pak na Lapači nevstřelili ani gól a prohráli 0:4. A aby toho nebylo málo, se Vsetínem vypadli i ve čtvrtfinále loňského play-off. Mají tak svému soupeři rozhodně co vracet.

Slavii pomáhají v play-off posily z áčka

Vsetín vstoupil do play-off jako nejlepší tým východní skupiny, ve čtvrtfinále si poradil s Třemošnou (3:1 na zápasy) a v semifinále s Chomutovem. Přestože se Valaši ujali vedení 2:0 na zápasy, nakonec musel rozhodovat až pátý duel, ve kterém vystřelil Vsetínu postup hattrickem útočník David Heinrich.

Ten patří v play-off mezi vsetínské tahouny. Na svém kontě má ve vyřazovacích bojích 4 branky a 5 asistencí a navíc rozhodující nájezd v prvním semifinále. Ještě o dva body produktivnější je útočník Adam Koláček (5+6), pravidelně boduje také obránce Jan Hamřík (1+5) či posila z áčka Matyáš Dědek (0+6). V brance se mohou Valaši spolehnout na Adama Pavlíčka.

Ve slávistickém týmu vévodí produktivitě play-off posila z A-týmu Vojtěch Polák, který dvakrát nastřílel hattrick a celkem nasbíral v 6 zápasech 12 bodů (7+5). Zdatně mu sekundují s 10 body Viktor Štípek (5+5) a Lukáš Strnad (4+6), daří se i Martinu Vašíčkovi (6+2) či Adamu Vosmíkovi (1+6). Nejproduktivnějším obráncem je s 6 asistencemi Filip Hron. Jistotu Slavii dodávají i oba gólmani, kteří si v play-off porci zápasů rozdělili - Tomáš Volevecký a Jiří Tesař.

Finálové série startuje dvěma zápasy v Edenu - ve neděli 7.4. a v pondělí 8.4. vždy v 16:30. Třetí zápas je na programu ve čtvrtek 11.4. ve Vsetíně, případný čtvrtý o den později tamtéž. Pokud by se rozhodovalo až v pátém zápase, hrálo by se v Edenu v neděli 14.4. Vstup na všechny zápasy je zdarma.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více