Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
28. prosince 2018

Poslední test roku 2018, Slavia doma vyzve tápající Litoměřice!

Naposledy v kalendářním roce 2018 se svým fanouškům doma představí hokejisté sešívaného A-týmu. Svěřence Miloše Říhy bude dva dny před Silvestrem čekat důležitý souboj s aktuálně osmými Litoměřicemi. Tým, jenž sází na projekt s výchovou mladých hráčů, má na Pražany náskok jediného bodu. Zakončí Slavia kalendářní rok vítězstvím a návratem mezi elitní osmičku?

40. kolo: HC Slavia Praha vs. HC Stadion Litoměřice

Porovnání týmů
9. místo (55 b.)
Postavení v tabulce
8. místo (56 b.)
108:118
Skóre
Jan Veselý (18+11)
Nejproduktivnější hráč
Jan Kloz (16+25)

Jan Veselý (18 gólů)
Nejlepší střelec
Markus Korkiakoski (17 gólů)

Jan Novák (4+16)
Nejproduktivnější obránce
Aleš Pavlas (6+18)
David Honzík (90,66 %)
Dominik Šorf (90,53 %)
Úspěšnost brankářů
Martin Michajlov (92,90 %)
Tomáš Král (88,55 %)
Třebíč - Slavia 3:2sn
Poslední zápas
Litoměřice - Jihlava 1:7

Pro ekipu z Vršovic to bude druhý nesmírně důležitý duel ve třech dnech. Ve čtvrtek se slávisté představili na ledě Třebíče, kde sice dokázali dotáhnout nepříznivě se vyvíjející duel do nájezdů, nicméně v těch se mezi střelce zapsala za hosty pouze kometa posledních týdnů, junior Jaroslav Brož.

Ten má před sebou společně se svými spoluhráči poslední úkol v letošním kalendářním roce. Porazit Litoměřice, které jim v posledním vzájemném utkání v polovině listopadu uštědřily vysokou porážku 2:6. Pomoci jim v tom kromě jinak pozitivní bilance s mladým družstvem soupeře může také fakt, že se z Edenu v posledních dnech znovu začíná stávat nedobytná tvrz – kromě Ústí nad Labem, které si z Vršovic odvezlo debakl 1:5, zde neuspěl ani silný Prostějov. Bez bodu se krátce před Vánoci vracelo domů také Kladno.

Velký podíl na tom má také David Honzík, jenž se v brankovišti pravidelně střídá s mladičkým Dominikem Šorfem. Kmenový hráč pražské Sparty nastoupil ve všech třech zmiňovaných utkáních jako jednička a důvěru splatil Miloši Říhovi perfektně – z 97 vyslaných střel inkasoval jen 7 branek a v procentuální úspěšnosti zákroků se dotáhl právě na svého mladšího parťáka.

Litoměřická houpačka – vítězství střídají porážky

Litoměřice v soutěžním utkání zatím nikdy v Edenu nezvítězily, přeruší v sobotu negativní sérii?

Stadion neprožívá úplně příjemné chvíle. V posledních pěti soutěžních zápasech pravidelně střídal domácí prohry s venkovními výhrami. Série jako na houpačce vyvrcholila ve čtvrtek, kdy svěřenci Davida Bruka na domácím kluzišti vyhořeli v souboji s rozjetou Duklou, která svému soku uštědřila nemilosrdnou porážku 1:7.

Litoměřice tak mají co napravovat, vpřed je navíc může hnát netradiční statistika – zatímco na svém ledě naposledy porazily Ústí nad Labem téměř před třemi týdny, z posledních čtyř venkovních představení odcházely poražené jen jednou.

V Edenu se bude Stadion spoléhat zejména na dvojici Jan Kloz – Markus Koriakoski. Ti dohromady nasbírali v 36 odehraných zápasech těžko uvěřitelných 80 kanadských bodů a právem se řadí mezi nejnebezpečnější útočné duo Chance ligy. Poněkud odlišná je naopak situace v litoměřickém brankovišti. Tam se střídá dvojice Tomáš Král – Martin Michajlov a byť se druhý jmenovaný s necelými 93% úspěšnosti zákroků řadí mezi nejlepší gólmany ligy, jeho kolega odchytal téměř dvojnásobnou porci utkání.

Jak již bylo řečeno, Slavia s Litoměřicemi doma prohrála v novodobé historii pouze jedinkrát. Stalo se tak v srpnu 2015, kdy tým ze soutoku Labe a Ohře uspěl v Edenu během přípravného utkání 4:3 po prodloužení. Od té doby z možných 21 bodů dovolili slávisté „kališníkům“ odvézt si pouze dva a navrch si drží proti svému soupeři pozitivní skóre 25:10.

Zda jej ještě vylepší, nebo si Litoměřice odvezou z Vršovic první ligové vítězství v historii, bude jasné v sobotu v podvečer. Úvodní buly 40. kola bude v Edenu vhozeno v 15:00, přijďte Slavii podpořit v posledním utkání roku 2018!

Autor Tomáš Pauček
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více