Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. října 2022

Potřebujeme se rychle probrat a začít vyhrávat, má jasno Klikorka

Od začátku utkání s Prostějovem musela Slavia dotahovat, ani přes snahu ve třetí třetině ale vyrovnat nedokázala. „Udělali jsme v ní všechno, co jsme mohli. Mrzí nás, že jsme nakonec přidali už jen jeden gól,“ říká obránce Karel Klikorka, který v přesilové hře dokázal snížit na 2:4. V rozhovoru komentuje kromě své branky i průběh zápasu.

Na Prostějov jste nestačili. Co vám podle tebe v zápasu chybělo?
Už od začátku, od první třetiny jsme byli všude pozdě a spali jsme, za což nás soupeř potrestal dvěma rychlými góly. Od toho se pak celkově odvíjel zápas tím, že jsme strádali a snažili se dotahovat, ale bohužel marně.

V sezóně se zatím poněkud trápíte. Proč tomu tak je?
Jo, tak to bych rád věděl a asi by to chtěli vědět všichni. Nedokážu na to odpovědět, musíme se odrazit od malých věcí, jako je jednoduchá hra, a hrát jako tým.

Myslíš si, že to může tedy být i tím, že hru příliš komplikujete?
V nějakých fázích asi jo. Myslím si, že to vidíme všichni podobně tak, že většina gólů soupeře padne, když uděláme nějaký zbytečný faul, jsme hodně vylučovaní nebo jsou tam úplně zbytečné chyby, které by se neměly stávat a vlastně ten gól tímto soupeřům darujeme.

„Většina gólů soupeře padne, když uděláme nějaký zbytečný faul, jsme hodně vylučovaní nebo jsou tam úplně zbytečné chyby.“
Karel Klikorka o inkasovaných gólech

Máš pravdu, že chyby jsou často okamžitě trestány gólem. Nenapadá tě, jak jim předejít?
Těžko se to hodnotí, ale snažíme se na všechny soupeře připravit a odvést stoprocentní maximum. Jenže pak uděláme úplně zbytečné fauly a chyby, jak už jsem říkal, a z toho se pak odvíjí celá hra. Zkrátka se na to musíme všichni zaměřit a hodně rychle se probrat, protože musíme začít vyhrávat.

Zaměřujete si i na přesilovky, které se vám zatím nedaří příliš využívat?
Určitě. Ty trénujeme, dá se říct, každý den a není to zatím ono, ale teď v posledních třech zápasech jsme proměnili vždy jednu, takže je tam určitě nějaký odraz a je vidět zlepšení. Takže na tom budeme pracovat ještě dál.

Proti Prostějovu jste dostali příležitost využít přesilovou hru dokonce pět na tři. Jak to, že to nevyšlo?
Tam zkrátka chybělo lepší zakončení. Trénovali jsme to ráno, a i den předem, měli jsme nově složenou pětku. Bohužel to tam ale nepadlo. Už to taky bylo ke konci třetiny, takže nás tlačil čas. Asi právě tyhle dvě věci byly rozhodující: tlačil nás čas a nedokázali jsme se lépe připravit na střelu.

Prostějov se zdál jako poměrně rychlý, dobře bruslicí, soupeř. Jak se tobě konkrétně proti němu hrálo?
Já se na to nijak nezaměřuju, mně je úplně jedno, proti komu hraju. Mně na tom nezáleží, ale musím říct, že Prostějov je strašně silový tým, má šikovné silné útočníky, takže to jediné nebylo příjemné. Jinak mi ale nepřišlo, že by byli nějak extra rychlí. Řekl bych, že už jsme hráli proti rychlejším týmům.

Do třetí třetiny jsme šli po hlavě, říká Klikorka

Třetí třetina byla z vaší strany už lepší. Co se změnilo?
Samozřejmě jsme si všichni, my i trenéři, v kabině důrazně řekli, co a jak. Navíc jsme v té třetině už neměli co ztratit, takže jsme do toho šli po hlavě. Výsledek 1:4 s týmem, který je silový a dobře bruslí, není jednoduché otočit, takže jsme udělali všechno, co jsme mohli, a mrzí nás, že jsme nakonec přidali už jen jeden gól.

Druhý gól vás nakopl, ale další branka už nepadla…
Myslím si, že jsme tam měli i další šance, o kterých vím. Je samozřejmě škoda, že jsme je neproměnili, protože ten zápas by hned taky vypadal jinak. Myslím si, že nás ten gól každopádně nakopl. Bohužel jsme udělali faul, to se prostě stává. Pak už jsme měli málo času a už to bylo těžké.

Z tribuny vypadal tvůj gól čistě a nekomplikovaně. Jak jsi ho viděl ty z ledu?
Bylo to právě v přesilovce. Z buly vyjel Lukáš Žejdl z chumlu a místo toho, aby střílel bekhendem, tak mi to přistrčil, jelikož jsem byl úplně sám. Musím ho pochválit, protože úplně skvěle ještě jel před bránu a gólman tím pádem vůbec nic neviděl. Já můžu být rád, že jsem tu správnou škvíru trefil, ale dá se říct, že ten gól byl jeho.

Máš nejvíc bodů ze všech slávistických obránců. Chtěl bys poradit ostatním své triky?
O tomhle to není, že bych někomu něco měl radit. To určitě ne, já jsem mladý a spíš se snažím já učit od všech ostatních. Když jsem dělal minule rozhovor, tak jsem říkal, že mám svou hru založenou na ofenzivě. Za sebe můžu být rád, že týmu pomáhám bodově, ale samozřejmě mě strašně štve a mrzí, že jsme tam, kde jsme a musíme se z toho okamžitě dostat pryč.

Autor Eliška Ratiborská
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více