Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. prosince 2022

Pracujeme, jak máme, a začíná se nám to vracet, říká Žejdl

V zápase proti Pardubicím B byl Lukáš Žejdl ústřední postavou. Svým sedmým gólem a osmou asistencí v sezoně přispěl k vítězství sešívaných 5:3. Zkušený útočník v pozápasovém rozhovoru zhodnotil průběh utkání, prozradil, jak do týmu zapadly nové posily, a před Vánocemi popřál všem červenobílým příznivcům.

Na Vánoce jste se naladili vítězstvím. Jak se rodilo?
Bylo to strašně těžké utkání, jelikož si uvědomujeme, o co nám jde. Jsem hrdý na celý tým, protože pracujeme tak, jak máme, a teď se nám to v posledních zápasech začíná vracet. Jsou tam vidět nacvičené prvky z tréninku, což je důležité vidět, že to všechno neděláme jen tak náhodou. Pokud takto budeme pokračovat i dále, může to být pro nás dobrý odrazový můstek.

Na začátku utkání byly pár minut aktivnější Pardubice, první gól se ale podařilo vstřelit Slavii. Povzbudilo vás to do výkonu v další části hry?
Bylo to pro nás důležité. Na začátku utkání jsme měli těžké nohy, pak jsme si k tomu něco řekli a dokázali jsme hru vyrovnat. Vstřelili jsme první dvě branky a vypadalo to, že máme zápas pod kontrolou. Zase se ukázalo, že každý moment zaváhání může znamenat gól, a že všechno ještě není za stavu 2:0 rozhodnuté.

Druhý gól Slavie jsi vstřelil při přesilovce po přesném pasu od Edgarse Kuldy. Trénovali jste podobné situace?
Byl to jeden z těch nacvičených momentů z tréninku, kde podobné akce pilujeme. Minulou sezonu se mi takto podařilo vstřelit velké množství gólů, tento rok to bylo poprvé, tak jsem rád, že mi to vyšlo.

„Na začátku utkání jsme měli těžké nohy, pak jsme si k tomu něco řekli a dokázali jsme hru vyrovnat.“
Lukáš Žejdl o zápasu s Dynamem

Slavia měla po jednom z faulů možnost trestného střílení. Měl jsi zakončení předem připravené, nebo to byla spíše improvizace?
Na nájezd jsem si velmi věřil, věděl jsem, jak to chci zakončit. Bohužel se mi dostal sníh na hokejku a kvůli tomu se mi to nepodařilo vystřelit ideálně podle představ.

Ve třetí třetině vstřelili Východočeši branku na 3:5. Zdůrazňoval trenér mezi třetinami, abyste brali větší ohled na obranu?
Trenér nám říkal, abychom bránili pořád stejně, ale abychom zbytečně neriskovali. Bylo důležité, abychom odehráli všechny puky na sto procent a abychom nedělali především v obraně zbytečné chyby.

Jaký byl podle tebe zlomový moment zápasu?
Pro nás byla nejdůležitější třetí třetina. Dobře jsme bránili a vyhazovali jsme puky tam, kam jsme potřebovali. Také jsme uklidnili celé tempo hry a hráli jsme zodpovědně.

Matěj to bude mít drahé, směje se Žejdl

Tým prošel v posledních dnech několika změnami. Jak si to sedlo v kabině?
Těch změn bylo v posledních dnech hodně. Většinou se doplnilo pár hráčů, kteří hned pochopili náš herní systém a snaží se ho plnit. Díky tomu pak celá hra vypadá lépe a je to snadnější i pro celý zbytek týmu.

Při svém debutu se trefil Matěj Chalupa. Bude to mít hodně drahé?
Matěj vypsal v kabině odměnu za výhru, takže ten to bude mít hodně drahé. (smích)

Za pár dní budou Vánoce. Chtěl bys něco popřát fanouškům Slavie?
Všem slávistickým fanouškům bych chtěl vzkázat, že jsou skvělí, jejich podpory si neskutečně vážíme. Na utkání jich přišlo hodně a všechny hráče to velmi povzbuzuje. Děkovačka na závěr byla i dárkem pro nás, velmi jsme si ji užili. Rád bych všem popřál štěstí a zdraví, protože to je to nejdůležitější, a ať si užijí svátky.

Autor Filip Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více