Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
26. září 2018

Přidají sešívaní další vítězství? Do Edenu přijede Ústí

Tři prohry následované třemi výhrami. Taková je bilance sešívaných hokejistů v prvních šesti utkáních nové sezóny CHANCE Ligy. Svěřenci trenéra Miloše Říhy budou mít už dnes šanci navázat na poslední cenný skalp z Havířova proti Ústí nad Labem, které přijede do Edenu z pozice 12. nejlepšího týmu.

8. kolo: HC Slavia Praha vs. Hokej Ústí nad Labem s.r.o.

Porovnání týmů
10. místo (9 b.)
Postavení v tabulce
12. místo (8 b.)
16:21
Skóre
25:28
Lukáš Krejčík (2+3)
Nejproduktivnější hráč
Jaroslav Roubík (3+5)
Antonín Melka (3+5)

Jan Veselý (3 góly)
Matěj Ondráček (3 góly)
Nejlepší střelec
Jaroslav Roubík (3 góly)
Antonín Melka (3 góly)
Martin Tůma (3 góly)

Jan Novák (1+3)
Nejproduktivnější obránce
Martin Vágner (1+5)
David Honzík (87,67 %)
Patrik Polívka (87,23 %)
Úspěšnost brankářů
Jan Dlouhý (90,50 %)
Dominik Groh (83,72 %)
Havířov - Slavia 2:3
Poslední zápas
Ústí nad Labem - Jihlava 3:4 SN

Začátek nového ročníku nebyl takový, jaký by si slávističtí hráči přáli. V prvních třech duelech totiž nevyhráli ani jednou a krčili se na chvostu tabulky. Poté ale přišly tři nelehké zápasy, v nichž sešívaní ukázali svoji sílu.

Začalo to vydřenou výhrou v Kadani, pokračovalo vítězstvím v slavnostním zápase proti Kladnu a běžící sérii tři výher zakončil pondělní triumf na ledě v té době vedoucího Havířova.

Poslední výhra se nerodila jednoduše. Havířovští přestříleli slávisty 35:24 a v šesté minutě se ujali vedení. Hosté ale dokázali díky brankám Lukáše Krejčíka a Jana Veselého vyrovnat a posléze průběh střetnutí otočit.

V 48. minutě dostal domácí zpět do hry vyrovnávací trefou Rok Macuch, jenže neuplynulo ani pět minut a Zdeněk Kubica vrátil slávistickým hráčům nejtěsnější vedení a nakonec i cenné vítězství 3:2.

„Pro nás to byl první venkovní zápas s dlouhým cestováním. I zřejmě díky tomu náš výkon v první třetině nebyl dobrý a stav 0:1 ještě můžeme brát jako výhru. Ve druhé třetině jsme se zlepšili a otočili skóre. Začátek třetí třetiny byl z naší strany opět pasivní a domácí zaslouženě vyrovnali. Nám pak vyšla jedna akce, která znamenala konečné vítězství,“ glosoval zápas trenér Říha.

Svoje první celé utkání za A tým Slavie si odsloužil dvacetiletý brankář Dominik Šorf, jenž zlikvidoval 33 z 35 střel AZetu. „Hodně nás podržel,“ pochválil ho Říha.

Do Edenu dorazí Ústí, má o bod méně

Dalším soupeřem červenobílých bude dnes od 18:00 Ústí nad Labem, které má po sedmi odehraných zápasech osm bodů a skóre 25:28 a na 12. místě zaostává o jeden bod za Slavií.

Hokejisté Slovanu zvítězili zatím ve dvou zápasech - proti Vsetínu a Benátkám nad Jizerou. Zbývající duely prohráli, z čehož dvakrát podlehli až v nájezdech, včetně posledního střetnutí proti Jihlavě.

Slávistická obrana si bude muset dávat pozor především na první útočnou trojici Tůma - Roubík - Melka. Jaroslav Roubík a Antonín Melka vévodí s osmi body kanadskému bodování Ústí a Martin Tůma je společně s nimi se třemi góly nejlepším střelcem.

V posledních dvou sezónách se oba týmy střetly osmkrát - Slavia z nich vychází se 14 body, Ústí jich má na kontě 10. V minulém ročníku výrazně opanovali sešívaní se třemi vítězstvími ve čtyřech duelech, prohráli pouze v posledním únorovém střetnutí.

Utkání v Edenu začíná v 18:00. Přijďte podpořit sešívané hokejisty přímo na stadión!

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více