Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
19. ledna 2021

Příjemné překvapení, zájem Slavie jsem nečekal, přiznává Pšenička

„Když mě Slavia oslovila, ze začátku jsem tomu popravdě nemohl uvěřit,” říká dvaadvacetiletý Tomáš Pšenička. Vysoký útočník s výborným bruslením přichází do Edenu z Ústí a Slavia s ním počítá nejen na tuto sezonu, ale i do budoucna. Přečtěte si první rozhovor s nejnovější posilou sešívaných.

Máš za sebou první trénink v Edenu, jaké jsou tvoje dojmy?
Jsem rád, že mě kluci přijali. Hodně jich znám, hrával jsem s nima, ať už třeba na výběrech krajů se Šteinym a se Šmerhyčem nebo v Ústí s Krůžou a Krejčou. Takže je super, že nejdu úplně do cizího prostředí a musím říct, že první pocit z tréninku je velmi dobrý.

Jako odchovanec Sparty přicházíš do Slavie, nevyslechl sis už v kabině nějaké narážky?
Já to úplně nevnímám, Slavia je pro mě výborný pražský klub a já jsem rád, že jsem dostal možnost se tady ukázat a reprezentovat jí. Narážky ani neproběhly, jenom při nájezdech po tréninku si Kuťas dělal srandu, že jede sparťanskej klenot. Ale jinak v pohodě, neřeším to.

Jaké byly tvoje první reakce, když ses dozvěděl, že o tebe Slavia projevila zájem?
Já jsem tomu ze začátku popravdě nemohl uvěřit, protože jsem viděl, jaký tým Slavia má. Každopádně to pro mě bylo moc příjemné překvapení, že o mě mají zájem, a potom už jsem se jen domlouval s agentem, jak to udělat a kdy případně bych tady mohl začít. Trvalo to asi čtyři pět dní, než jsme to dotáhli, a po dalších dvou dnech už jsem byl tady na tréninku.

„Budu se snažit podat maximální výkon, makat pro tým a ukázat to, co umím, abychom byli úspěšní. “
Tomáš Pšenička po příchodu do Slavie

Navíc by se nemělo jednat pouze o krátkodobou spolupráci do konce letošní sezony, ale Slavia s tebou počítá i do budoucna…
Jsem rád, že jsem dostal takovou příležitost. Dělám v Praze vysokou školu, takže mi to ušetří extrémně hodně času, a vím, že tu mám místo a šanci na příští rok.

Jaká pro tebe zatím byla letošní sezona? Původně jsi vlastně měl hrát v Prostějově…
Po přípravě na Spartě, která byla hodně náročná, jsem měl domluvené, že půjdu do Prostějova, ale tam to nakonec nevyšlo, tak jsem se musel přemístit do Ústí. Začátek bych řekl, že byl z mojí strany hodně vydařený, ale pak přišla nevynucená pauza, která potkala všechny, a po ní se mi ani nám jako týmu moc nedařilo. Až v poslední zápasech se to trochu zvedlo. Ale jak říkám, nejlepší byl asi ten první měsíc.

S Ústím jste letos Slavii dvakrát porazili. Jaké pro tebe byly tyhle zápasy?
Vždycky jsem se snažil namotivovat. I když jsem tady říkal, že to moc neřeším, tak to pro mě bylo vždycky derby hrát proti Slavii. Musím říct, že to byly extrémně těžké zápasy, ale my jako Ústí jsme je odehráli velmi dobře. První zápas byl úplně první v sezoně, takže byli všichni odpočatí a těšili se, hrál se takový lítavý hokej nahoru dolu, gólmani chytali hodně dobře. Nás tenkrát podržel Růža (brankář Jan Růžička), kterého jsme měli půjčeného z Mladé Boleslavi. U nás doma jsme to zavřeli, dali jsme brzo dva góly a díky tomu jsme pak uhráli dobrý výsledek.

Vnímáš, že přicházíš do týmu, který by měl mít vyšší ambice než Ústí?
I v Ústí byly nějaké ambice, ale ne ty nejvyšší, tam bylo cílem play-off. Samozřejmě tady jsou ambice jiné a já se budu se snažit podat maximální výkon, makat pro tým a ukázat to, co umím, abychom byli úspěšní.

Jak bys tedy sám sebe charakterizoval jako hráče?
Řekl bych o sobě, že jsem hodně bruslivý hráč a zodpovědný do obrany s tím, že umím nahrát, umím dát gól. Ale bohužel to na nějakém mém bodovém hodnocení tuhle sezonu není tolik vidět. Asi mojí největší předností je, že jsem dobrý bruslař.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více