Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. srpna 2021

Příprava? Je náročná, ale musíme makat, burcuje Všetečka. Dal gól Spartě i Litoměřicím

Slavisté se ve druhém přípravném zápase střetli v Edenu s Litoměřicemi. Hosté se sice dostali do vedení, ale sešívaní dokázali vývoj utkání otočit a vyhráli 4:2. Vítěznou branku vstřelil útočník Robin Všetečka, který letos započne v dresu „áčka“ již třetí sezónu.

Robine, máte za sebou druhé přípravné utkání, ve kterém jste dokázali zvítězit 4:2 nad Litoměřicemi. Jak bys ho zhodnotil?
Utkání to z naší strany bylo dobré a mám radost, že se nám v přípravě zatím takhle daří. Nejdřív se nám povedl duel se Spartou, který musel mít pro diváka obrovský náboj, a dnes proti Litoměřicím jsme na tento dobrý výkon z derby navázali.

Podařilo se ti vstřelit vítěznou branku na 3:2, ale velký podíl na ní měl tvůj spoluhráč, přibliž nám ji trochu.
Všechno se to semlelo během přesilovky. Vystřídali jsme první speciální lajnu a naskočili na led jako druhá, David Šteiner si vzal puk a projel celé kluziště, na konci akce mi to dával de facto do prázdné branky a já se nemýlil. Za tuto akci bych mu chtěl poslat velké díky.

Říká se, že zápasové tempo nenahradíš. Jak ses na start přípravných zápasů těšil?
Já jsem typ hráče, který se těší na každé utkání, na každou odehranou minutu a není tomu jinak ani v přípravě. Ve zkratce řečeno, těšil jsem se moc a konečně je to tu.

Dá se říct, že z vaší strany utkání rozhodly zdařilé přesilové hry. Berete na ně při tréninku velký zřetel?
Přesilovky trénujeme vždy před zápasem a musím říct, že naše první speciální lajna je na hru v přesilovce je skvělá. Dnes bylo vidět, jak jim to jde a dali i dva góly. Poštěstilo se i nám a taky jsme jednu využili.

„Lepí nám to, dokážeme si říct a dokážeme si přesně přihrát.“
Robin Všetečka o spolupráci v lajně

Zahrál sis v lajně se zkušeným Martinem Ondráčkem a Filipem Vlčkem, jak sis tuto spolupráci pochvaloval?
Trenér nás takto staví od začátku přípravy a myslím si, že tato spolupráce zatím baví všechny. Lepí nám to, dokážeme si říct a dokážeme si přesně přihrát. Doufám, že nám to takto bude šlapat i nadále.

Není pochyb o tom, že s příchodem přípravných zápasů se vám program trochu pozměnil…
Pondělí, středa a pátek máme jednofázové tréninky. V úterý, když nemáme zápas jsou dvě fáze, ráno a odpoledne led. Je to kapánek náročnější, ale je to začátek sezóny a my musíme makat a zvykat si.

Máš před začátkem sezóny nějaké cíle, kterých bys chtěl dosáhnout?
Musím se přiznat, že konkrétní osobní cíle si moc nedávám. Mám spíše cíle týmové, abychom vyhrávali, co nejvíce zápasů, abychom došli v play-off daleko, a aby se nám obecně dařilo. Samozřejmě, když mi tam padne nějaký gól nebo asistence budu rád, ale upřednostňuji spíše cíle týmové.

Nový ročník Chance ligy je již za dveřmi, jak moc se těšíš?
Strašně moc, tahle sezóna je pro mě důležitá a chci se ukázat.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více