Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
21. ledna 2020

Pro body na sever! Natáhne rozjetá Slavia šňůru výher?

Ve druhé části soutěže poprvé na sever Čech. Slavia se ve 14. kole skupiny o pořadí play-off vydá do Litoměřic, kde bude bojovat o další body do tabulky pravdy. Zatímco se slávisté vezou na třízápasové vítězné šňůře, Stadionu se tolik nedaří. Kdo uspěje?


O pořadí v play-off, 14. kolo: HC Stadion Litoměřice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
5. místo (72 b.)
Tabulka
7. místo (68 b.)
155:133
Skóre
122:123
Daniel Voženílek (18+32)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (24+21)
Markus Korkiakoski (20 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Šmerha (24 gólů)
Patrik Marcel (11+15)
Obránce
Jan Novák (5+15)
Adam Beran (91,70 %)
Jan Škorpík (89,06 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,30 %)
Roman Málek (90,89 %)
Litoměřice - České Budějovice 4:6
Poslední zápas
Slavia - Přerov 4:2


To tu ještě nebylo. Slávisté se poprvé v nadstavbové části vydají pod severočeský Radobýl, kde změří síly s Litoměřicemi. S tímto soupeřem mají v letošní sezoně prozatím negativní bilanci, a tak ji budou chtít vylepšit. Navíc hodlají navléknout na šňůru výher další, již čtvrtý korálek.

Nejprve si totiž vyšlápli na Porubu, poté na venkovním ledě porazili Motor a následně z Edenu vyprovodili bez bodů i Přerov. Stadion naopak z posledních tří duelů triumfoval pouze v jediném, když obral o body Havířov. Pak následovaly dvě porážky, v Chomutově a doma s Motorem.

Z pohledu vzájemných zápasů se mohou pyšnit lepším skóre kališníci, kteří Slavii dokázali dvakrát porazit. Jednou doma a jednou venku. První měření sil sezony vyznělo pro sešívané. Ti uhájili domácí pevnost a ve 3. kole v půlce září vyhráli 3:2 po nájezdech.

Pak zaúřadovali Litoměřičtí a v Kalich Areně se radovali z triumfu 6:4. Na startu nového kalendářního roku se tito sokové potkali znovu, tentokrát v Praze. A opět z toho bylo vítězství týmu ze severu Čech, jenž zapsal tři body za těsnou výhru 4:3.


Sešívaní tak budou chtít bilanci vzájemné minisérie dorovnat. Narazí ale na tým, který je z pohledu ofenzivy druhým nejlepším celkem soutěže. Se 155 nastřílenými brankami se řadí za Motor na druhé místo.

Voženílek-Šmerha. Kdo ovládne minisouboj?

V jeho řadách navíc působí Daniel Voženílek, nejproduktivnější hokejista Chance ligy. Litoměřická šestadevadesátka už zaznamenala 50 kanadských bodů za 18 branek a 32 asistencí. Bodově mu zdatně sekunduje Fin Markus Korkiakoski, jenž je s 20 góly nejúspěšnějším snajprem mužstva. Daří se také exslávistovi Martinu Kadlecovi. Zatímco Voženílek vévodí statistikám celé soutěže, slávista Tomáš Šmerha je nejlepší v nadstavbové části.

V ní nasázel mladý slávista už 12 branek a přidal 6 asistencí. V této fázi soutěže platí rovněž za nejlepšího střelce svého týmu. Z pohledu celého ročníku figuruje prozatím na čtvrté příčce (24+21). Díky tomu si vysloužil dokonce možnost střídavých startů za extraligové Kladno. V bodování ho následují matador Petr Vampola (9+26) a Filip Kuťák (14+17). Ten je zároveň druhým nejproduktivnějším hráčem Slavie v nadstavbové části.

Který z týmů bude šťastnější a vybojuje důležité body? Stadionu se krátí náskok pronásledovatelů z nižších příček tabulky, a proto chce znovu odskočit. Slávisté zase ztrácejí pouhé dva bodíky na šestý Havířov. Zápas v Kalich Areně začíná ve středečních 17:30. Pokud nemůžete být u toho, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na www.onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více