Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
24. srpna 2022

Prohry je škoda, ale máme se od čeho odrazit, říká útočník Pšenička

Ani trefa Tomáše Pšeničky nepomoha slávistům v odvetě proti Kolínu. „Je to škoda. První třetinu jsme zvládli gólově dobře, i když projev nebyl takový. Ve druhé třetině jsme bohužel nevyužili přesilovku a nechali si dát dva rychlé góly,“ hodnotil třiadvacetiletý forvard.

Slavia v pátém přípravném zápase nestačila na Kolín. Jak bys utkání zhodnotil?
Je to škoda. První třetinu jsme zvládli gólově dobře a odskočili na rozdíl dvou branek, i když projev nebyl takový, jaký bychom si představovali. Ve druhé třetině jsme bohužel nevyužili přesilovku a nechali si hnedka nato dát dva rychlé góly.

Z čeho dvě rychlé kolínské trefy pramenily? V čem jste jako tým chybovali?
Pramenily z chyb vzadu. Nechali jsme tam volné hráče, obzvlášť při druhém gólu. Tam si hráč stoupne na modrou, dostane nahrávku a nikdo u něj není.

K průběžnému vedení v první třetině jsi přispěl jednou brankou z trestného střílení. Věděl jsi dopředu, jak budeš zakončovat?
Věděl jsem, že vystřelím, protože na ledě nešlo udělat nic jiného. Kdybych zkoušel jít do kličky, tak bych skončil v rohu a ještě tam spadl. Takže jsem si řekl, že pojedu mezi kruhy a vystřelím. A padlo to tam.

Po soupeřově otočce jste měli v závěru několik šancí na vyrovnání. Proč to tam nespadlo? Mohl hrát roli fakt, že v přípravě ještě nemáte tak vypilovanou koncovku?
Bohužel to takhle je. Někdy to tam spadne a někdy ne. Ty šance tam byly, skákalo to tam okolo brankové čáry, ale bohužel. Teď to bylo vidět i na MS juniorů, kdy hráč střílel do prázdné brány a Kanaďan mu to chytil. Takhle to je, někdy se to tam odrazí a někdy ne.

„Věděl jsem, že vystřelím, protože na tom ledě nešlo udělat nic jiného. Kdybych zkoušel jít do kličky, skončil bych v rohu a ještě tam spadl.“
Tomáš Pšenička o trestném střílení

Co říkáš na kvalitu ledu? Po minulém utkání s Litoměřicemi si na ni stěžovali hráči obou týmů.
Tentokrát to bylo úplně nejhorší. Horší led jsme tady ještě neměli. Byla to tragédie.

I když to tentokrát vypadalo nadějněji, s Kozly jste prohráli už podruhé. Mohl bys oba zápasy porovnat?
Pokaždé hrajeme v jiné sestavě, takže je náročné to srovnávat. Ale myslím, že teďka to bylo z naší strany lepší provedení a máme se od čeho odrazit. Ale uvidíme v dalších zápasech, ještě nás jich pár čeká.

V loňské sezoně jsi hodně bojoval se zraněními – se zlomenou ruku nebo poraněnou čelistí. Jak jsi na tom zdravotně teď? Je už všechno na sto procent v pořádku?
Při letní přípravě jsem si pro jistotu ještě zlomil kotník, aby toho nebylo málo, ale teď už je to zdravotně dobré. Musím zaklepat. Snad se mi zranění budou letos už vyhýbat.

Prozatím za sebou máte pět přátelských duelů. Na čem můžete z pohledu hry pomalu stavět směrem do sezony?
Těžko říct. My si chceme dát hezké nahrávky, ale na tom ledě to bohužel nejde. Řekl bych, že nějakým způsobem už můžeme stavět třeba na přečíslení. Ale jak jsem říkal, na tom ledě to prostě nejde.

Ve čtvrtek vás čeká další zápas. Podruhé změříte síly s Litoměřicemi. Jaký to bude soupeř a jak se na něj připravit?
Pořád je to příprava, takže se snažíme stále nabírat kondici. Už děláme hodně do systému, ale já jsem proti Liťáku nehrál, takže úplně nevím, co očekávat. Ale vím, že tam mají šikovné kluky, co umí vystřelit, silné kluky. V Liťáku je to taky malé hřiště, takže můžeme očekávat hodně osobních soubojů a musíme se na to pořádně připravit.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více