Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. ledna 2020

Proti Přerovu jsme dominovali v bruslení, říká obránce Veber

Mladý obránce Václav Veber si odbyl svůj debut za sešívané již proti Českým Budějovicím, ale v zápase proti Přerovu se poprvé představil před domácími fanoušky. Přestože do zápasu nastoupil jako sedmý bek, odehrál 14 minut. Jak sám okomentoval, se svou rolí v týmu je spokojen.

Proti Přerovu sis odbyl debut před slávistickými fanoušky, jak ses na ledě cítil?
Úplně super, přišlo docela dost diváků. Jsem rád, že mohu hrát za Slavii a já jenom doufám, že navážeme na naše dosavadní výkony a dosavadní bodovou šňůru.

Jak bys toto utkání vůbec zhodnotil?
Věděli jsme, že Přerov je velice nepříjemným soupeřem, který dohrává každý souboj, jelikož tam mají velké a urostlé hráče. Před zápasem jsme si řekli, že zápas vyhrajeme jedině naším rychlým pohybem, a nakonec se nám to povedlo. Podle mě nám Přerov v některých částech hry vůbec nestíhal.

V čem jste podle tebe na ledě nejvíce dominovali?
Jednoznačně v bruslení. Myslím, že naše tempo a naše úsilí se vyplatilo a zaslouženě jsme vyhráli.

„Naše tempo a úsilí se vyplatilo. Přerov nás v některých částech hry vůbec nestíhal.“
Obránce Václav Veber hodnotil vítězný zápas

Zápasy jsou v této části hodně vyhrocené...
Tak to je jasné, každému týmu, který prohrává, to doléhá na psychiku a snaží se s tím něco udělat a vyprovokovat soupeře, ale to je úplně normální, obzvlášť v této části sezóny.

Ač si do zápasu naskočil jako sedmý bek dostal jsi poměrně slušnou porci minut, jak ti tato role vyhovuje?
Když jsem přišel na Slavii, tak jsem věděl, že budu sedmým obráncem, ale trenéři mě velice dobře protáčejí, takže není důvod si stěžovat.

Jak vůbec probíhala jednání o tvé výměně?
Se Slavií jsem byl delší dobu v kontaktu. V Ústí jsme hráli proti Kadani a v ten večer mi volali ze Slavie, jestli bych měl zájem přestoupit, což jsem měl, tak jsem čekal, jak dopadnou jednání a druhý den ráno mi znovu volali, že je vše dohodnuté a můžu přestoupit.

Do Slavie jsi přišel z Ústí, které hraje spíše v dolní části tabulky, byl pro tebe rozdíl si zahrát v „části vítězů“?
Tak určitě jsou zde lepší soupeři, je tu těch osm nejlepších týmů, ale takový rozdíl to není. V Ústí jsme hráli taky proti těmto soupeřům. Chance liga je převážně o bruslení a dohrávání osobních soubojů. Ústí přeji jen to nejlepší a hodně výher.

Další zápas odehrajete proti Litoměřicím, je něco na čem zapracovat?
Myslím, že bychom si měli ještě trochu více hlídat obranné pásmo, ale žádné velké chyby bych v tom neviděl. Cíl je jasný vyhrát a prodloužit sérii.

Autor titulní fotografie: Robert Grim

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více