Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
1. května 2023

První posila pro novou sezonu! Přichází obránce František Hrdinka

První posilou slávistického kádru pro nadcházející sezonu se stává obránce František Hrdinka. Pětadvacetiletý hokejista přichází do známého prostředí, v Edenu již působil v ročníku 2018/19. Teď se vrací po čtyřech sezonách strávených na Moravě.

„Fanda je obránce s extraligovými zkušenostmi, šikovný, pracovitý, důrazný, umí přitvrdit, když je potřeba. Výhoda je i to, že ve Slavii už hrál a zná místní prostředí,” přibližuje sportovní manažer Jaroslav Bednář.

„I když bylo po minulé sezoně ve hře víc týmů, Slavia mi dávala z hokejového hlediska největší smysl. Mám na ní i super vzpomínky, hrálo se mi tady dobře a doufám, že na to navážu a týmu co nejvíce pomůžu,” říká František Hrdinka.

Jak se od svého minulého působení v Edenu změnil jako hráč, co si myslí o úrovni Chance ligy, nebo jak se připravuje na novou sezonu? Kompletní rozhovor s novou posilou čtěte zde.

Hrdinka začínal s hokejem v Letňanech, v patnácti letech se ale rozhodl osamostatnit a vyzkoušet angažmá v zahraničí. Sezonu strávil v rakouském Salcburku a potom se přesunul do Švédska, kde hrál za mládežnické týmy Frölundy a Linköpingu. Po svém prvním juniorském mistrovství světa se vrátil zpět do Česka.

Za Mladou Boleslav odehrál v extralize celkem 81 utkání, ve druhé nejvyšší soutěži jich má odehráno přesně dvakrát tolik. Zahrál si v ní za Ústí nad Labem, Slavii, Prostějov a Přerov. Do Edenu se nyní vrací po čtyřech letech.

Další posily pro sezonu 2023/24 vám postupně představíme v průběhu tohoto týdne.

Kromě dříve zmíněných odchodů už je také jasné, že ve Slavii nebudou dále pokračovat ani útočníci Jan Kern a Edgars Kulda či obránce Šimon Szathmáry, s nimiž se klub nedohodl na pokračování.

Do přípravy, která startuje v úterý 2. května, se naopak zapojí Michal Simon, jenž bude ve Slavii pokračovat po dohodě s Mladou Boleslaví, jejímž je kmenovým hráčem.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více