Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
16. září 2020

První venkovní utkání. Slavia míří na led favorita soutěže

V rámci předehrávky šestého kola sehraje Slavia první venkovní zápas na ledě Kladna. Družina Martina Štrby se bude snažit vydolovat na kladenském zimním stadionu první body sezony do tabulky Chance ligy. Úvodní buly je naplánováno na středečních 18:00.


Předehrávka 6. kola: Rytíři Kladno vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
1. místo (3 b.)
Tabulka
15. místo (0 b.)
7:1
Skóre
1:3
Adam Kubík (2+1)
Tomáš Plekanec (1+2)
Lídr bodování
Filip Vlček (1+0)
David Šteiner, Martin Ondráček (oba 0+1)
Adam Kubík, Tomáš Pitule, Marek Račuk (všichni 2 góly)
Nejlepší střelec
Filip Vlček (1 gól)
Andrej Košarišťan (95,24 %)
Brankáři
Martin Michajlov (90,00 %)
Kladno – Kolín 7:1
Poslední zápas
Slavia – Ústí nad Labem 1:3


Úvodní utkání Chance ligy mají hokejisté Slavie za sebou. Duel s Ústím se povedl lépe hostujícímu celku. Severočeši sice byli více vylučování, červenobílá družina toho však nedokázala ani jednou využít. Až v závěru mírnil porážku na konečný stav 1:3 Filip Vlček, který po zápase hledal příčinu prohry právě v nepovedených početních převahách.

„Musíme přesilovky zlepšit, měli jsme jich hodně,“ řekl bezprostředně po utkání jediný sešívaný střelec. Pražané v úvodním kole postrádali některé opory, na místo nich dostal šanci například nadějný šestnáctiletý útočník Šimon Slavíček.

I přes porážku se na výkonu Slavie našla pozitiva. Velice dobře se prezentoval brankář Martin Michajlov, který si připsal si několik důležitých zákroků. Právě na tom by mohli sešívaní postavit výkon v dalším zápase.

Jágrovo Kladno s Plekancem v sestavě

Kvalitní defenzíva bude potřeba. Proti týmu lodivoda Martina Štrby se totiž ve středu postaví Kladno, tedy celek, který uplynulý ročník sestoupil z extraligy a v úvodním zápase sezony uštědřil nováčkovi z Kolína debakl 7:1.

Slavia se s Rytíři potkala v letní přípravě. Před třemi týdny Pražané podlehli na kladenském ledě po výsledku 2:5. Střetnutí to ale bylo do třetí třetiny naprosto vyrovnané. Středočeši rozhodli o své výhře až v samotném závěru, kdy se trefili dvakrát do prázdné klece.

Naskýtá se tedy otázka, na koho by si slávisté měli dát pozor? Odpověď se hledá velice těžko. V prvním kole se v dobrém světle předvedli první tři formace. Dvěma góly se uvedla hned trojice hokejistů. Tomáš Pitule, Marek Račuk a také Adam Kubík, který v minulé sezoně nastupoval v sešívaném s téměř bodovým průměrem na zápas. Další jméno, které není třeba příliš představovat, je Tomáš Plekanec. Zkušený centr nasbíral v zápase s Kolínem tři kanadské body.

V kádru středočeského celku najdeme ještě další dva hráče, kteří oblékali sešívaný dres v uplynulém ročníku. Zkušeného a produktivního útočníka Vítězslava Bílka a mladého forvarda Šimona Jelínka. Společně s Kubíkem však budou všichni tři stát ve středu proti bývalým spoluhráčům ze Slavie.

Zápas začíná ve středu na kladenském zimním stadionu v 18:00. Pokud nemůžete podpořit Slavii přímo na ČEZ stadionu, koukněte na živý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn, který bude tradičně k dispozici na www.onlajny.com.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více