Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
7. srpna 2021

Pšenička byl v derby kapitánem. Levné to mít nebudu, smál se po zápase

Slavisté v prvním přípravném utkání před novou sezonu porazili svého pražského rivala 5:2, utkání bylo pikantní především pro exsparťana Tomáše Pšeničku. „Byl to pro mě zvláštní pocit. Ale je samozřejmě skvělé, že se nám podařilo vyhrát,“ říká dvaadvacetiletý útočník.

Tomáši, Slavia v dnešním přípravném zápase proti Spartě zvítězila 5:2. Jak sis první zápas před začátkem nové sezóny užil?
Bylo to super. Myslím si, že se všichni kluci nemohli prvního zápasu dočkat a tím, že šlo hned o pražské derby, to získalo větší náboj. Je skvělé, že se nám podařilo vyhrát. Samotná sezóna je pochopitelně teprve před námi, ale řekl bych, že jsme nepředvedli vůbec špatný výkon. Důležité je se od něj odrazit a zlepšit to, v čem jsme měli problémy.

Co podle tebe o výsledku utkání rozhodlo, v čem jste byli lepší než soupeř?
Výborné bylo, že jsme dali gól z přesilovky, u gólu na 3:1 dobře zapracovala souhra mých spoluhráčů Patrika Machače a Dana Kružíka. Myslím, že právě tahle trefa zápas nakonec rozhodla. Celkově se nám v koncovce dařilo, takže jsem rád, že jsme byli produktivnější než Sparta.

Co říkáš na atmosféru derby? A jak moc ses po loňské sezóně těšil na fanoušky na stadionu?
Atmosféra byla naprosto parádní! My jsme jako tým přes rok a půl nezažili fanoušky a do toho šlo navíc o derby, kam přišlo docela dost lidí. Jsem rád, že nás naši příznivci přišli podpořit.

Ty sám jsi ve Spartě spoustu let působil a některé hráče od soupeře jsi určitě znal. Jak se ti proti nim hrálo?
Musím říct, že zas tolik hráčů jsem neznal, protože jsou to o dost mladší ročníky, ale samozřejmě to pro mě byl zvláštní pocit. Na Spartě jsem působil nějakých sedmnáct, osmnáct let a teď jsem najednou hrál proti ní. Jak říkám, zvláštní pocit, ale jsem rád, že vyhrál tým, v jehož dresu jsem nastoupil.

Proběhly například nějaké sázky s bývalými spoluhráči?
Ne, to vůbec. U nás v kabině jsem samozřejmě musel vypisovat, pro dnešní zápas jsem byl trenéry zvolen kapitánem, což bylo asi pochopitelné vzhledem k tomu, že jsem tu jediný bývalý sparťan. Myslím si, že levné to mít úplně nebudu (směje se).

Ty jsi dnes hrál v lajně s mladým Jardou Brožem a zkušeným Jirkou Doležalem. Nastupovali jste ve stejné formaci i během tréninků?
Přesně tak. Teď jsme ve třetím týdnu přípravy a s kluky jsem od samotného začátku v lajně. I když jsme šest, sedm týdnů zpátky trénovali během léta, tak jsme celou dobu byli spolu a myslím si, že se naše spolupráce bude postupem času stále zlepšovat. Samozřejmě už jsme se nějak sehráli, ale vždycky to může být lepší a musíme zapracovat na tom, co nám tolik nešlo.

Autor Jan Spurný
Nepřehlédněte
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více