Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
4. srpna 2019

Rád bych si za Slavii ještě někdy zahrál, říká Roman Červenka

Útočník Roman Červenka letos načne svoji čtvrtou sezonu v zemi helvétského kříže. Zůstává na břehu curyšského jezera, ale z největšího švýcarského města se stěhuje o pár kilometrů východněji do Rapperswilu. Třiatřicetiletý odchovanec Slavie se na svoje nové angažmá připravuje ve známém prostředí v Edenu a přiznává, že by se sem ještě jednou rád vrátil a oblékl sešívaný dres.

Romane, připravuješ se s áčkem Slavie, proč jsi letos zvolil tuhle formu přípravy na ledě?
Je to pro mně jednodušší, protože tady můžu být každý den, nechávat si tu věci. A asi ten hlavní faktor, proč se to dohodlo, je nový majitel Standa Tichý, se kterým jsem hodně v kontaktu. Domluvili jsme se pak s trenéry, jestli by jim to nevadilo a oni byli naopak rádi.

Roman Červenka si zahrál se slávisty i modelový zápas na tréninku. Dal gól a na jeden přihrál. Reportáž čtěte zde.

Jaký je nyní tvůj režim? Viděl jsem, že trénuješ i individuálně s Lubošem Koňákem…
Teď to bylo výjimečně, s Lubošem jsem chodil na led dvakrát týdně ještě než začla trénovat Slavie, ale jinak jedu to samé, co kluci. Akorát suchou přípravu a kondici si dělám sám.

Jak se ti v Edenu trénuje?
Všechno v pohodě. Jak je léto, tak sice není led ještě úplně ideální, ale spíš je to o tom se pořádně rozdýchat a dostat se do toho.

Loni jsi měl velké zdravotní komplikace, kvůli kterým si musel vynechat velkou část sezony. Jak se nyní cítíš?
Doufám, že to bude všechno v pohodě a že už je to za mnou. Teď ještě dobírám nějaké prášky, ale jak začne nová sezona, tak bych měl přestat. Léčení bylo poměrně dlouhé, ale probíhalo tak, jak mělo. Všechny krevní testy už jsou v pořádku a fyzicky se cítím dobře, takže už by snad neměl nastat žádný problém.

301
Tolik soutěžních zápasů odehrál Roman Červenka za slávistický A-tým.

Sleduješ během sezony výsledky Slavie a současnou situaci?
Samozřejmě, sleduju jak hokej, tak fotbal. Vyrostl jsem tady, takže mě to zajímá a věřím, že je Slavia nyní v dobrých rukou. Vidím perspektivu, že se to bude zlepšovat. Samozřejmě není lehké sehnat finance, ale přál bych si, aby se Slavia zvedla.

Naposledy jsi za Slavii nastoupil na podzim loňského roku v exhibičním derby Pavla Kolaříka, existuje nějaká šance, že tě fanoušci ještě někdy v sešívaném dresu uvidí v soutěžním zápase?
Určitě, je to jedno z mých přání, aby to jednou ještě vyšlo a mohl jsem si za Slavii zahrát třeba v extralize. Uvidíme, jak dlouho budu čekat, ale doufám, že se to ještě stihne.

S Rapperswilem chceme do play-off, očekává se, že budu tým táhnout

Ve Švýcarsku jsi podepsal smlouvu na rok v Rapperswilu, který loni skončil s velkou ztrátou poslední. Jaké jsou v týmu ambice na nadcházející sezonu?
Každý tým chce udělat play-off, liga je ve Švýcarsku hodně vyrovnaná. Loni postoupili nahoru a měli na začátku problém, že nebyli úplně připravení, ale ke konci sezony už hráli dobře a trápili všechny, dokonce i nás Curych dvakrát porazili. Bude tam mladý pracovitý tým a ambice určitě budou dostat se do play-off. Jak jsem říkal, švýcarská liga je vyrovnaná, vezměme si třeba Langnau nebo Ambri, což jsou týmy, které obvykle hrají dole, a loni byly hodně nahoře. A naopak Davos, který normálně hrává nahoře, byl docela dole. Člověk nikdy neví, cíle jsou vždycky udělat play-off a pak se uvidí, záleží, jak to půjde. Doufám jen, že ambice potvrdíme předvedenou hrou a bude se dařit.

Očekává se od tebe, že budeš právě ten lídr, který dovede tým za lepším umístěním?
Je to normální, všichni cizinci by měli být lídři ve svých týmech. Mohou být jen čtyři, takže všechny týmy dobře zvažují, koho berou a není to úplně jednoduché se do Švýcarska dostat. Samozřejmě už mám nějaké zkušenosti a patřím k nejstarším, takže se ode mě očekává, že budu tým táhnout.

Loni ses vinou zranění po dlouhé době nedostal do reprezentačního výběru, je to jedna z tvých motivací zase si zahrát za národní tým?
Nad tím nějak nepřemýšlím, není to úplně to, co bych měl v hlavě. Je důležité, abych byl hlavně zdravý a měl výkonnost a to ostatní už pak přijde.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více