Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
11. září 2021

Šest využitých přesilovek? Drilovali jsme je, říká střelec Žejdl

V prvním mistrovském zápase sezony se dvakrát trefil a na dvě branky nahrál. Lukáš Žejdl zažil parádní vstup do Chance ligy stejně jako celá Slavia. Přesto byl ale po duelu i kritický. „Vyhráli jsme, ale nesmíme lítat v oblacích. Musíme se zaměřit na věci, které našemu výkonu chyběly,“ burcuje.

V prvním kole jste porazili Havířov 10:4. Jak utkání hodnotíš?
Je to těžké na hodnocení. Sice to vypadá, že nám to tam napadalo, ale je na čem pracovat. Pomohly nám přesilovky. Vyhráli jsme, ale nesmíme lítat v oblacích. Musíme se zaměřit na věci, které našemu výkonu chyběly.

Vstřelil jsi dva góly a připsal sis také dvě asistence. Jak jsi s tím spokojený?
Jsem samozřejmě spokojený. Čekal jsem na to dlouho už i v extralize. Potácel jsem se se zraněními a pak jsem se do toho nemohl dostat. Tohle mi určitě pomůže dál.

Úvodní gól jste inkasovali celkem brzy, ale pak jste se dvěma rychlými brankami dostali do vedení. Byl tenhle obrat klíčový?
Já jsem věřil, že i když jsme dostali gól, tak tu sílu v mužstvu máme. Vím, co můžu od našeho týmu čekat. Věděl jsem, že když nám pomůže soupeř vyloučeními, tak dokážeme v přesilovkách skórovat a zvítězit.

„Pan Veber nám dal možnost si sestavit přesilovku podle nás. Dostali jsme i hodně prostoru na tréninku. Opravdu jsme na tom tvrdě makali.“
Lukáš Žejdl o slávistických přesilovkách

Šestkrát jste se prosadili v přesilových hrách, které se vám v přípravě příliš nedařily. Co jste změnili, že se vám proti Havířovu tak povedly?
Nic jsme asi úplně neměnili, jen jsme je víc trénovali. Hodně komunikujeme a dá se říct, že nám to dneska sedlo. Máme dobře poskládané přesilovkové formace. Nemusí nám to ale vyjít vždycky a musíme zůstat při zemi a pracovat na přesilovkách pořád.

Měli jste gólové situace z přesilovek nacvičené nebo to vzniklo až na ledě?
Měli jsme to připravené. Byl to teď fakt dril. Pan Veber nám dal možnost si sestavit přesilovku podle nás a dostali jsme od něj i hodně prostoru na tréninku to secvičit. Opravdu jsme na tom tvrdě makali.

Desátý gól jste vstřelili v poslední vteřině. Jak moc jste rádi, že tam spadl?
Jasně, že jsme rádi, protože Káva (Petr Kafka) bude platit do kasy. (smích)

Další duel vás čeká na ledě dalekého Frýdku-Místku. Jedete tam získat tři body?
To je jasné. Los nám na začátek sezony přisoudil soupeře, které musíme porážet. Takže jedeme jednoznačně do Frýdku vyhrát.

Autor Matyáš Kainz, Michal Toman
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video