Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
25. května 2020

Sezona 6. třídy: Postupné zlepšení přineslo dobré výsledky

V posledním díle shrnutí sezon mládežnických kategorií se podíváme, jak se dařilo slávistickým šesťákům. Ti se dobře popasovali se soupeři, kteří byli mnohdy tvořeni i o rok staršími hráči, a po postupu do lepší nadstavby nakonec skončili šestí. Navíc hráli vyrovnaně i s týmy, které nakonec v tabulce skončily na lepší pozici. Přestože nebyli třeba natolik úspěšní jako sedmáci, dá se i v jejich případě mluvit o povedeném roce.

Velkým pozitivem celé sezony byl fakt, že se šesťáci ve většině zápasů zlepšovali. V odvetách se stejnými soupeři se jim povětšinou podařilo dosáhnout lepších výsledků a hlavně povedených výkonů. Není tedy tak překvapivé, že si slávisté poradili s třetí Hvězdou nebo pátým Benešovem a s druhou Příbramí uhráli cennou remízu.

V základní skupině narazili červenobílí na Kladno, Smíchov, Kobru, Černošice a Velké Popovice. Během deseti duelů se z vítězství radovali sedmkrát a vzhledem k lepším vzájemným zápasů s Černošicemi (ty dosáhly stejného bodového zisku) nakonec i svoji skupinu ovládli. S klidem tak postoupili do lepší nadstavby, k čemuž jim pomohly například výhry nad Kladnem 10:4, Velkými Popovicemi 11:1 nebo nad Kobrou 16:0.

Liga mladších žáků

  • 6. místo, 156:102
  • 14 výher, 2 remízy, 8 proher

Jako první soupeře v nadstavbě přivítali Pražané v Edenu Žebrák, který byl nakonec v nedokončené soutěži nejúspěšnějším týmem. Sešívaným se příliš nedařilo a prohráli 3:8, následovala remíza s Příbrami a další porážka od Hvězdy. Chuť si po nepovedených duelech spravili v Mladé Boleslavi, kde vyhráli 6:4.

Po smolně prohraném derby se Spartou (5:7) a remízou s Letňany (5:5) přišlo nejpovedenější období celé sezony. V dalších šesti kolech se totiž nenašel žádný tým, kterého by červenobílí neporazili. Proti Neratovicím šlo o jistou výhru, ale s Benešovem se očekávalo hodně vyrovnané střetnutí. Nakonec z toho byla naprosto jasná výhra 9:3.

Sešívaní pak přemohli Kolín o gól a výsledkem 10:4 zaskočili Hvězdu, která v první vzájemném utkání byla úspěšnější. Následně přišlo nejvyšší vítězství sezony, když na domácím ledě Slavia porazila Mladou Boleslav 14:0. V závěru pak ještě sedmáci přetlačili Letňany a prohráli s Kolínem a těsně i s Žebrákem.

Statistiky 6. třídy

Nejproduktivnější hráči: Adam Keller (31+23), František Toms (31+19), David Brummel (20+20)

Nejlepší střelci: Adam Keller a František Toms (31), Matěj Chylík (23)

Nejproduktivnější obránci: Lukáš Hess (6+11), Kyung Yeol Oh (3+12), Daniel Skyba (3+9)

Brankáři: Matyáš Švarc (19 Z), Adam Pospíšil (8 Z), František Poletín (1 Z)

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více