Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
10. května 2020

Sezona 7. třídy: Úspěšný ročník dál exceluje, letos vyhrál DTS

Další kategorií na řadě v našem seriálu o výkonech mládežnických týmů jsou sedmáci. Ti mají za sebou skvělou sezonu, ve které by se jen těžko hledali negativa. V soutěži mladších žáků totiž nenašli přemožitele a za celou dobu jen jednou remizovali. Navíc se jim podařil i obrovský úspěch v podobě vítězství v Dlouhodobé turnajové soutěži. V konkurenci nejlepších celků z celé republiky dokráčeli až do finále, kde si poradili s Libercem.

V letošním ročníku se v lize mladších žáků potkali sedmáci hned devět soupeřů. Vedle silné Hvězdy se červenobílí během sezony museli vypořádávat i s Plzní, Českými Budějovicemi nebo Spartou. Nenašel se ovšem nikdo, kdo by našel na slávistické mladíky recept.

Jediné drobné klopýtnutí přišlo ve 12. kole, kdy sešívaní remizovali na ledě Sparty. Kromě toho ale nebyl zápas, který by neměli pod kontrolou. Z celkových třiadvaceti ligových duelů si tak připsali dvaadvacet výher a jednu remízu. V nedokončené tabulce tak měli náskok devíti bodů na druhou Hvězdu.

Liga mladších žáků

  • 1. místo, 236:51
  • 22 výher, 1 remíza, 0 proher

Rekapitulovat průběh sezony zápas po zápasu by vzhledem ke skvělé bilanci bylo zbytečné, přesto stojí za to se na ty nejlepší duely podívat. Zejména na začátku měli slávisté extrémně povedené období. Za osm utkání totiž jen jednou nedali alespoň deset gólů, když v derby nad Spartou vyhráli „jen“ 8:4. Například taková Plzeň schytala od sešívaných jedenáctigólový příděl, nejvíc gólů (26) pak Pražané nasázeli Třemošné.

Vedle klasické soutěže, kde se týmy potkávají jen s těmi, které jsou v určité vzdálenosti, se ještě hrála i turnajová soutěž. Do ní se zařadily celky z celé republiky a po skupinové části se pak hrála i finálové skupina. Slávisté do ní postoupili s přehledem a nakonec si v semifinále poradili s Kometou a ve finále porazili po nájezdech i Liberec. O tomto úspěchu jsme již psali zde.

Poslední sezona navíc nebyla pro hráče narozené v roce 2007 ničím výjimečná. Ve Slavii totiž vyrůstají hokejisté, kteří hledají přemožitele jen těžko. Už loni totiž postoupili na finálový turnaj DTS, kde skončili druzí, a v ligu mladších žáků s přehledem vyhráli před druhou Spartou s jedinou porážkou. O dva roky předtím byli sešívaní také první, když z třiatřiceti zápasů prohráli jen dvakrát.

Statistiky 7. třídy

Nejproduktivnější hráči: David Krčál (43+27), Viktor Šámal (34+27), Filip Tittl (28+18)

Nejlepší střelci: David Krčál (43), Viktor Šámal (34), Filip Tittl (28)

Nejproduktivnější obránci: Max Pšenička (13+15), Ondřej Macek (3+13), Petr Labuzík a Tomáš Lorenz (5+10)

Brankáři: František Poletín (22 Z), Petr Müller (1 Z), Matyáš Švarc (1 Z)

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více