Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
27. dubna 2020

Sezona 8. třídy: Stabilní výkony a jen jedna porážka

V našem ohlédnutí za výkony mládežnických celků se posouváme k osmákům. Ti sice v nadstavbě skončili třetí, přesto za celou sezonu zaznamenali jen jednu jedinou porážku. Oproti svým soupeřům z předních pozic tabulky si ovšem připsali větší počet remíz. Celkově se tak bude jednoznačně mluvit o povedeném ročníku, slávisté se totiž také před předčasným ukončením soutěží chystali na finálový turnaj DTS pro nejlepší celky z celé republiky.

Osmáci jako mladší ročník ze starších žáků měli svoji soutěž rozdělenou na dvě části. Celky z Prahy a Středočeského kraje byly rozděleny do čtyř skupin, z nichž se pak utvořily dvě nadstavbové skupiny pro lepší a horší týmy. V první fázi sešívaní narazili na Zbraslav, Kobru, Černošice a kladenské Rytíře.

Z osmi utkání ztratili jen bod, když remizovali s Kladnem 7:7, všechny ostatní zápasy s přehledem vyhráli a svoji skupinu s klidem ovládli. Důkazem jsou jasná vítězství nad Kobrou (7:0 a 9:1), Černošicemi (7:1 a 9:0) nebo drtivá jízda 17:2 proti Zbraslavi.

Liga starších žáků

  • 3. místo, 164:53
  • 17 výher, 4 remízy, 1 prohra

V nadstavbě pak přišli soupeři i ostatních skupin, došlo tedy i na velké pražské derby nebo souboje se silnou Mladou Boleslaví. V této konkurenci nakonec obsadili červenobílí třetí příčku, nebyl však žádný protivník, na kterého by neměli dostatečnou kvalitu. A to se často museli obejít bez svých nejlepších hráčů, kteří pravidelně nastupovali ve vyšší kategorie. Obránce Martin Švec si dokonce úspěšně vyzkoušel ve třech duelech dorost, kde nastupoval i proti o tři roky starším hráčům.

Jediným týmem, který vyzrál na sešívané, byl na konci ledna Spartak Žebrák. Jedno jediné klopýtnutí však Pražané vynahradil několikrát během celé sezony. Od začátku nadstavby vyhráli sedmkrát v řadě. V této sérii vyčnívá zejména vítězství 5:4 nad Mladou Boleslaví a pak jednoznačný výsledek v derby. V Edenu si totiž se svým rivalem, který nakonec v nedokončené soutěži skončil první, poradili s velkým přehledem 8:2!

Těžko se odhaduje, jak by tabulka vypadala, kdyby se sezona dohrála až do konce, pravdou ale je, že by souboj o první místo byl ještě hodně zajímavý. Ztráta červenobílých mladíků sice činí pět bodů, Sparta však má o dva odehrané zápasy více a oba celky navíc ještě čekal vzájemný duel. K rozuzlení této hádanky už ale nikdy nedojde.

Statistiky 8. třídy

Nejproduktivnější hráči: Matouš Kucharčík (23+23), Karel Sander (19+19), Václav Nestrašil (16+21)

Nejlepší střelci: Matouš Kucharčík (23), Karel Sander (19), Václav Nestrašil (16)

Nejproduktivnější obránci: Martin Švec (8+7), Alex Kubánek (5+7), Nicolas Wolf (5+7)

Brankáři: Jiří Alexandr (18 Z), Tomáš Urban (9 Z), Michael Papež (3 Z)

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více