Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
21. března 2020

Sezona juniorů: Měli jsme hodně zbytečných proher, ohlíží se kapitán Petrák

Za normálních okolností by v druhé polovině března vrcholily všechny mládežnické soutěže, kvůli pandemii koronaviru však všechno předčasně skončilo. To ale neplatí o slávistických juniorech, ti totiž stihli odehrát všechna utkání dlouhodobých částí obou turnajů.

Brzký konec sezony je tak přímo nezasáhl. Každopádně s celým průběhem nemohou být červenobílí mladíci příliš spokojeni. Z vítězství se radovali jen ve třinácti případech, a tak se většinou pohybovali ve spodních patrech tabulky.

Už od začátku byla ta poslední juniorská sezona hodně zvláštní. Celé to začalo zúžením nejvyšší soutěže pouze na akademické týmy, Salcburk a Olomouc. To se ovšem některým vyřazeným týmům nelíbilo, a tak se pustily do sporu s hokejovým svazem. Juniorská liga akademií se tak musela odložit a narychlo se tak vymyslel turnaj O Pohár DHL. Ten se odehrál se stejným rozlosováním jako původní soutěž.

Turnaj O Pohár DHL

  • 17. místo, 86:127
  • 12 výher, 24 proher
  • 11,35 % úspěšnost přesilovky
  • 80,45 % úspěšnost oslabení

Dlouho se pak čekalo, jak se bude pokračovat po skončení základní části. Na poslední chvíli se tak vytvořil další turnaj, tentokrát pojmenovaný DHL Superpohár, který měl vyvrcholit v play-off, ke kterému už ale nedošlo. „Celé to bylo zvláštní. Pár zápasů před koncem základní části jsme nevěděli, jestli se půjde rovnou do play-off, nebo bude ještě nějaká další část. Nebylo to úplně ideální dovídat se tyhle informace až v rozehrané soutěži,“ přiznal kapitán sešívaných juniorů Martin Petrák.

Nejpovedenější zápasy sehráli v prosinci

Samotný vstup do sezony nebyl ze slávistické strany povedený. První bod si Pražané připsali ve čtvrtém utkání proti Jihlavě a vítězství dokonce až v šestém zápase, kdy v Edenu přetlačili Hradec Králové. Od toho se pak odvíjel zbytek ročníků, našlo se ale i několik pozitivních momentů.

Zřejmě nejpovedenější období přišlo v prosinci, kdy červenobílí bodovali ve všech šesti duelech tohoto měsíce. Ke čtyřem výhrám přidali sešívaní i dvě porážky po prodloužení. Celé to odstartoval obrat čtyřmi góly ve třetí části na hřišti rakouského Salcburku. „Pro nás to byl nejlepší moment celé sezony, v Salcburku se nám to opravdu povedlo. Škoda, že jsme si to pak zkazili zbytečnými prohrami, kterých bylo bohužel hodně. Například ke konci sezony, kdy jsme prohráli na Kladně gólem asi deset vteřin před koncem. To se prostě nesmí nikdy stávat,“ ohlédl se Petrák.

DHL Superpohár

  • 4. místo, 18:30
  • 1 výhra, 7 proher
  • 11,11 % úspěšnost přesilovky
  • 84 % úspěšnost oslabení

Turnaj O Pohár DHL nakonec červenobílí zakončili na sedmnáctém místě. Velkým problémem bylo oslabení, které měli slávisté druhé nejhorší a v kombinaci s vyšším počtem trestných minut šlo často o rozhodující faktor zápasů. Na druhou stranu šlo ve výkonech juniorů vidět ke konci sezony určitý progres, přestože se to ve výsledkách příliš neprojevilo.

„Asi tam určité zlepšení bylo, ale hodně nám v tom pomáhali kluci z áčka. Není ale dobré se začít zlepšovat až v posledních zápasech. Tam už se toho moc zachránit nedá,“ řekl Petrák.

Ve skupině DHL Superpoháru měli slávisté těžké soupeře, kteří patřili dlouhodobě k nejlepším celkům. Nakonec vybojovali „jen“ čtyři body, většina duelů ale byla vyrovnaná a sešívaní je ztratili smolně v závěru. „Výsledkově to nebylo úplně dobré. Měli jsme strašné výpadky, kdy jsme odehráli výborný zápas a v dalším jsme se prezentovali jako úplně jiný tým. I když nám to nevyšlo, věřím, že si z toho každý vezme správně věci, abychom jako tým byli příští rok lepší,“ hodnotil povzbudivě Petrák.

Statistiky juniorů

Turnaj O Pohár DHL

Nejproduktivnější hráč: Damien Hradil (7+16)

Nejlepší střelec: Matěj Hasil (9 gólů)

Nejproduktivnější obránce: Mikuláš Hovorka (4+16)

Brankáři: Petr Pánek (17 Z, 89,59 %), Roman Málek (9 Z, 92,21 %), Michal Pittr (10 Z, 90,82 %)

DHL Superpohár

Nejproduktivnější hráč: Martin Petrák (2+4)

Nejlepší střelec: Jaroslav Brož (3 góly)

Nejproduktivnější obránce: Tomáš Mareček (1+2)

Brankáři: Petr Pánek (5 Z, 89,6 %), Roman Málek (3 Z, 92,25 %)

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video