Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
14. října 2019

Shrnutí mládeže: Remízy a vítězný souboj o první místo sedmáků

Ve druhém říjnovém víkendu měli sice junioři volno, ostatní kategorie ale měly bohatý program, který nabídl hodně zajímavou podívanou. Dorostenci vstoupili vítězně do druhé poloviny nadstavbové části a sedmáci zvládli duel dvou neporažených celků, když Hvězdu vyprovodili z Edenu po výsledku 11:3!

Dorost

Ve čtvrtek se slávisté střetli s libereckými Bílými Tygri. Přestože šlo o možná nejsilnějšího soupeře v dosavadním průběhu sezony, hráli sešívaní se Severočechy vyrovnanou partii a chvílemi byli dokonce aktivnějším týmem. Značnou převahu měli v poměru střeleckých pokusů, což se ovšem do skóre příliš nepromítlo. Po boji nakonec červenobílí padli 2:4, více se dočtete v samostatném článku zde.

Chuť si Pražané spravili v sobotu, kdy v Edenu přivítali Havlíčkův Brod. V prvním utkání sezony se na Vysočině dost na výhru 4:2 natrápili, tentokrát to bylo jednoznačnější. Slávisté soupeři nasázeli čtyři góly už v úvodní části a slibné vedení si pohlídali až do konce. Podrobnosti k tomuto zápasu najdete zde.

9. třída

Nejstarší žáci narazili na nevyzpytatelnou Hvězdu, která sice letos prohrála se Spartou nebo Plzní, na druhou stranu si ale vyšlápla na České Budějovice. Červenobílí sice byli považováni za mírné favority, už první minuty ale ukázaly, že nepůjde o nic jednoduchého.

Do vedení se sešívaní dostali už ve čtvrté minuty, ani ne za tři minuty však bylo srovnáno. Ještě jednou se podařilo slávistům být o krok napřed, jenže Hvězda tentokrát dokonce skóre překlopila na svou stranu. Po srovnání na konci druhé třetiny už další gól nepadl a utkání tak skončilo remízou. Na všech gólech červenobílých se podílel Adam Vosmík.

8. třída

Jako na houpačce probíhal zápas osmáků mezi Slavii a Kladnem. Pražané v úvodních deseti minutách dvakrát vedli, pak ale Rytíři čtyřmi góly průběh úplně otočili a vypadalo to, že už to budou mít červenobílí nesmírně těžké.

Opak byl ale pravdou, jelikož sešívaní během šesti minut nasázeli čtyři branky a rázem se ocitli ve vedení. Ani to ale do konce nevydrželo, přišel totiž ještě jeden zvrat. Remízu pak zachraňoval dvě minuty před koncem Kubánek. Slávisté tak poprvé v sezoně ztratili bod.

7. třída

Jestli se o nějaké slávistické kategorii dá říct, že předvádí stabilní a kvalitní výkony, tak to budou jednoznačně sedmáci. Ti totiž z šesti zápasů jen v jednom nedali dvouciferný počet bodů a výjimkou nebyl ani poslední duel.

Přestože se očekávalo velmi vyrovnané utkání, jelikož Hvězda v sezoně ještě neprohrála, nakonec se to úplně nepotvrdilo. Slávisté neměli se svým soupeřem slitování a po vysoké výhře 11:3 si upevnili první příčku.

6. třída

Šesťáci začali zápas s Kladnem, když po první třetině vedli o dvě branky. Na snížení Rytířů ještě stihli zareagovat, jenže pak se Středočeši prosadili několikrát po sobě a dostali se do vedení 5:3. Červenobílí se ještě snažili na soupeře dotáhnout, jenže srovnat už nedokázali a nakonec prohráli těsně o gól.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více