Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZPRÁVY Z KLUBU
7. prosince 2022

Slavia chystá významnou rekonstrukci zimního stadionu a stavbu druhé ledové plochy

Delegáti spolku SK Slavia Praha odhlasovali na úterní mimořádné valné hromadě záměr týkající se připravované rekonstrukce zimního stadionu Eden a stavby tréninkové ledové plochy.

„Jsme potěšeni, že po několika měsících intenzivní práce a po mnoha jednáních s investory, posvětila valná hromada zahájení tohoto projektu. Nyní jsme domluveni se silným investorem, se kterým v nejbližších dnech podepíšeme smlouvu a se kterým nyní zahájíme kroky vedoucí k získání potřebných povolení,” přibližuje jeden z majitelů klubu Jiří Vlasák

„Díky tomu, že se podařilo odhlasovat náš záměr, můžeme nyní začít pracovat. Prvním krokem bude architektonická studie. Následné vydání územního rozhodnutí a stavebního povolení je otázkou tří až pěti let, ale jsme rádi, že jsme ve spolupráci s SK Slavia Praha zvládli udělat důležitý první krok k realizaci,” dodává Vlasák.

Spolek SK Slavia Praha sdružuje slávistické oddíly a je vlastníkem pozemků, budov i venkovních sportovišť s výjimkou budovy fotbalového stadionu. Valných hromad se účastní zástupci všech oddílů a usnesení ohledně záměru rekonstrukce zimního stadionu bylo přijato valnou většinou delegátů.

„Chtěl bych poděkovat všem zúčastněným zástupcům za jejich čas, který hodnocení našeho projektu věnovali, a zvlášť těm, kteří nám věří a při hlasování pro nás zvedli ruku. Zároveň patří velký dík představenstvu SK Slavia Praha, že náš záměr podporují. Chceme mít v Edenu důstojný domácí stadion, který bude splňovat extraligové parametry a nabídne větší komfort pro naše fanoušky,” říká spolumajitel klubu Standa Tichý.

Zimní stadion v Edenu byl postaven v roce 1974, a i když v průběhu let došlo k řadě modernizací a úprav, pro dnešní dobu je již nevyhovující.

„Modernizace areálu v Edenu je neodkladná, všichni chceme, aby měl veškerý slávistický sport důstojné podmínky k činnosti. Udělali jsme první krůček na cestě k novému zázemí pro lední hokej, naším cílem je však postupně proměnit celý Eden,” dodává předseda představenstva SK Slavia Praha Jiří Vrba.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více