Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. listopadu 2018

Slavia hraje ve Vítkovicích s Porubou. Přidá další body?

Sešívaní načínají sérii zápasů „o šest bodů“. Jako první tabulkový soused čeká Slavii v sobotu jedenáctá Poruba. Tým Miloše Říhy chce navázat na poslední vítězství proti Frýdku a vybojovat si stabilnější místo v první osmičce, od které Slavii dělí jen horší skóre. Zápas se hraje ve Vítkovicích v malé hale.

27. kolo: HC RT TORAX Poruba vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
11. místo (31 b.)
Postavení v tabulce
10. místo (39 b.)
79:88
Skóre
68:76
Jan Káňa (9+11)
Nejproduktivnější hráč
Jan Veselý (12+7)
Petr Kanko (11 gólů)
Nejlepší střelec
Jan Veselý (12 gólů)
Marek Slavík (1+7)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (2+12)
Daniel Dolejš (91.68 %)
Hynek Kůdela (88.89 %)
Tadeáš Dvořák (88.10 %)
Úspěšnost brankářů
Dominik Šorf (91.75 %)
David Honzík (89.90 %)
Lukáš Sochůrek (84.09 %)
Poruba – Jihlava 1:4
Poslední zápas
Slavia– Frýdek-Místek 6:2

Poslední utkání, které Slavia odehrála na domácím ledě, se svěřencům Miloše Říhy povedlo a z duelu proti Frýdku-Místku berou plný počet bodů za výhru 6:2.

Sešívaní nevstoupili do utkání tak, jak by chtěli, a první gól zápasu padl za záda Šorfa. Slávisté dokázali na tuto branku zareagovat hned dvěma trefami, které padly v půlminutovém úseku, a domácím se podařilo vývoj utkání obrátit.

Slavia si stav utkání do konce zápasu dokázala uhlídat a po velmi dobrém výkonu vyšla ze zápasu jako vítěz. Konečně tři body! Po nepříjemných porážkách byly potřeba jako sůl.

„Jsem rád, že jsme zápas uhráli do konce a vrátilo se nám to v efektivitě. Konečně jsme dali víc gólů. Převaha se potvrdila, snad nám to dodá sebevědomí do dalších zápasů,“ věřil po zápase trenér Miloš Říha.

Proti Frýdku konečně Slavia střílela góly, o což se staralo hlavně nejproduktivnější útočné trio zápasu Kubica, Kverka a Šmerha, kteří dokázali dohromady posbírat devět bodů.

„Jsou to pro nás velmi důležité tři body,“ řekl po utkání střelec Tomáš Šmerha, který zaznamenal poprvé ve slávistickém dresu dvougólové utkání.

Porubu trápí série porážek

Václav Jankovský v dresu Slavie

Poruba po výborném začátku sezony prožívá velmi špatné období, nasvědčují tomu i výsledky z posledních pěti utkání, ve kterých dokázali Ostravané získat pouhé tři body za výhru nad Benátkami nad Jizerou. Poslední utkání odehráli na ledě Dukly Jihlava, kde prohráli 4:1.

„Máme velkou marodku a říkali jsme si, že musíme hrát ze zajištěné obrany,“ přiznal po zápase s Jihlavou trenér Poruby Aleš Flašar. Zároveň litoval neproměněných šancí a doufal v lepší výsledek v dalším zápase – proti Slavii.

Speciální utkání to bude v dresu Poruby pro útočníka Václava Jankovského, který působil v sešívaném dvě sezóny. Za červenobílé posbíral dohromady za dva roky úctyhodných 46 bodů, v porubském dresu má zatím bilanci šesti bodů ze třinácti zápasů.

Poslední utkání Slavie proti Porubě se odehrálo 10. října v pražském Edenu a body zůstaly doma. Slavia slavila výhru 7:4. Zopakují sešívaní výkon z října a posunou se na horní příčky tabulky? Nebo Poruba překvapí a přiblíží se k Slavii na rozdíl pěti bodů?

Zápas začne v malé vítkovické hale v sobotu 24. listopadu v 17:00. Pokud se nechystáte přímo na stadion, můžete utkání sledovat na hokejka.cz nebo v online přenosu.

Autor Filip Nochta
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více