Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
15. listopadu 2021

Slavia reaguje na marodku. Na měsíční hostování přichází Vítězslav Bílek

Když přišel Vítězslav Bílek v sezoně 2019/20 do Slavie na krátkou výpomoc, v 17 zápasech základní části se blýskl 11 góly a průměrem bodu na zápas. Teď se osmatřicetiletý útočník vrací, do Edenu míří na měsíční hostování z Kladna.

„Máme aktuálně velkou marodku v útočných řadách, a když se nám naskytla příležitost přivést Víťu, rozhodli jsme se toho využít,” přibližuje sportovní manažer Jaroslav Bednář.

Slavii chybí hned pět útočníků základní sestavy. Kromě dlouhodobě zraněného Petra Kafky přibyli na marodku Robin Všetečka, Martin Ondráček, Filip Vlček a Tomáš Vracovský.

Bílek v Chance lize dlouhodobě prokazuje své kvality, letos odehrál na hostování v Ústí nad Labem 12 zápasů, v nichž vstřelil 5 gólů a přidal 3 asistence. „Jedná se o zkušeného hráče, věříme, že nám pomůže zlepšit produktivitu,” dodává Bednář.

Útočník Vítězslav Bílek drží rekord první ligy v počtu vstřelených branek v jedné sezoně. V ročníku 2015/16 zaznamenal v základní části v dresu Kladna celkem 45 gólů. Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál 262 utkání s průměrem téměř jednoho kanadského bodu na zápas.

V české extralize má odehráno bez jednoho pět set utkání, k pěti z nich nastoupil za Rytíře v právě probíhající sezoně.

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více