Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. října 2019

Slavia vyráží do Ústí! Skolí dalšího soupeře ze severu Čech?

Slavia si v sobotu poradila s kadaňskými Trhači a zakončila polovinu základní části Chance ligy vítězstvím. Hned v pondělí soutěž pokračuje další ligovou zastávkou. Sešívaní se tentokrát představí na ledě severočeského Ústí. To je sice v tabulce až na 14. místě, naposledy však nabralo sebevědomí vydřeným triumfem nad Benátkami.


16. kolo: Hokej Ústí nad Labem vs. HC Slavia Praha

Porovnání
14. místo (14 b.)
Tabulka
6. místo (27 b.)
38:59
Skóre
38:32
Tomáš Vildumetz (4+10)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (6+8)
Petr Maršoun
Jaroslav Roubík
(oba 5 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák
Tomáš Šmerha
David Šteiner (všichni 6 gólů)
Daniel Krejčí (0+7)
Obránce
Jan Novák (3+3)
Adam Brízgala (92,31 %),
David Stahl (87,96 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,81 %),
Roman Málek (94,09 %)
Ústí – Benátky 4:3p
Poslední zápas
Kadaň - Slavia 2:5


Slávisté v uplynulém kole navázali na ledě Kadaně na domácí výhru nad Třebíčí a zdolali Trhače výsledkem 5:2, když vítězství zařídili svými trefami Šmerha, Šteiner, Doležal a Vampola. O pouhé dva dny později čeká Slavii další tvrdý oříšek. V 16. kole Chance ligy totiž změří síly s Ústím.

Slovanu se zatím v letošním soutěžním ročníku příliš nedaří. Z patnácti možností dokázal zvítězit jen pětkrát a krčí se až na 14. místě tabulky. Naposledy ale skolil Benátky, jež přetlačil výsledkem 4:3. Předtím bral skalpy Kadaně, Sokolova a Frýdku. První triumf zaznamenal na samotném startu ligy. A v něm porazil právě Slavii.

V Edenu se dlouho hrál vyrovnaný zápas, který okořenily v základní hrací době pouze dva góly. Ústí díky gólu Pšeničky vedlo až do 56. minuty 1:0, pak vyrovnal sešívaný Kuťák a duel dospěl do prodloužení. To nakonec rozhodl ve prospěch Severočechů Roubík a jeho tým získal bod navíc.

Od té doby se však hodně změnilo. Slavia se rozjela k výborným výsledkům a momentálně okupuje šestou příčku pořadí Chance ligy. Z pohledu inkasovaných branek je navíc druhým nejlepším celkem soutěže. K tomu přispívá jak dobrá práce obránců, tak výkony obou brankářů Romana Málka a Martina Michajlova.

Ofenzivu na druhé straně táhnou šestigóloví Tomáš Šmerha, Filip Kuťák a David Šteiner. Prvně jmenovaný vévodí s bilancí 6 branek a osmi nahrávek kanadskému bodování všech slávistů.

Jen o dva body méně nasbíral matador Petr Vampola (2+10). O třetí místo se pak v týmových statistikách dělí Jaroslav Brož (2+6) a Daniel Vrdlovec (0+8). Mezi ústeckými hráči je z pohledu bodů nejlepší Tomáš Vildumetz, hokejista, který v mládeži nastupoval právě za Slavii. Prozatím si připsal čtyři přesné zásahy a deset nahrávek.

Nejvíc branek má na kontě dvojice Jaroslav Roubík a Petr Maršoun. Slovan dokonce prozatím vsítil stejný počet gólů jako Slavia, a to 38. Souboj útočných řad tak jistě bude velmi zajímavý. Jak bitva na severu Čech dopadne? Duel začíná v pondělních 18:00. Pokud ho nemůžete sledovat přímo na stadionu, koukněte na přímý přenos na Hokejka TV nebo na textový onlajn na webu www.onlajny.com.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více