Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. července 2019

Slavia začala přípravu na ledě, novou posilou obránce Hořava

Sešívaní hokejisté vyjeli v pondělí poprvé na led a nechyběly u toho některé nové tváře. Jednou z nich je i zkušený obránce Petr Hořava, který přichází do Slavie z Kladna. Na nové smlouvě se dohodl také Jindřich Barák. Další hráči budou mít šanci poprat se v následujících týdnech o místo v kádru.

Obránce Petr Hořava, který oslavil v pondělí 34. narozeniny, strávil poslední tři sezony v mateřském Kladně, kde působil s drobnými přestávkami po většinu svojí kariéry. Dále oblékal mimo jiné dres Ústí nebo Znojma a jednu sezonu strávil také ve Velké Británii.

Hořava odehrál téměř tři sta zápasů v extralize a blíží se k pěti stovkám utkání v druhé nejvyšší soutěži. “Jedná se o zkušeného beka, který byl vždy důležitým hráčem v mužstvech, kde hrál. Věřím, že odvede kvalitní práci na ledě a bude dobře působit na mladší hráče i mimo led,” komentuje novou posilu trenér Miloš Říha.

Ten může v nové sezoně může počítat také s dalším zkušeným obráncem, ve Slavii totiž bude pokračovat Jindřich Barák. Osmadvacetiletého obránce loni zbrzdilo zranění, ve 31 zápasech v sešívaném dresu si připsal jeden gól a pět asistencí.

“Jindra to měl loni vinou zranění těžké a nedokázal se do toho pořádně dostat, ale věříme, že nová sezona se mu povede a naváže na předchozí úspěšné sezony. Je to náš odchovanec a hráč, který ke klubu má velký vztah. I to byl důvod, proč jsme se dohodli na nové smlouvě,” vysvětluje Říha.

Po konci suché letní přípravy Slavia uzavřela smlouvu také s dvacetiletým obráncem Tomášem Dudou, který si loni odbyl premiéru v A-týmu a svými výkony si vybojoval o místo i pro nadcházející ročník. “I když se loni jednalo ještě o juniora, odehrál velké množství zápasů a během sezony udělal obrovský progres, a řekl si tak o novou smlouvu. Má velký potenciál a byla by škoda, abychom ho nevyužili, ale svoje místo v kádru si musí vybojovat, protože na obranných postech máme teď velkou konkurenci,” říká hlavní trenér.

Kromě hráčů, kteří už se Slavií absolvovali letní přípravu, se na prvním tréninku na ledě ukázala také další dvojice útočníků, kteří dostali šanci zabojovat o místo v kádru. Daniel Svoboda patřil v loňské sezoně ke klíčovým hráčům druholigového Trutnova, Petr Hučko byl oporou Písku.

“S hráči jsme byli přes léto v kontaktu, ve druhé lize měli oba velmi slušnou sezonu, proto jsme jim dali příležitost ukázat se. K tomu, aby si vybojovali kontrakt, musí výkonnostně přeskočit naše hráče,” uvádí Říha.

Aktuální složení kádru

Brankáři: Roman Málek, Martin Michajlov, Dominik Šorf
Obránci: Milan Antoš, Jindřich Barák, Tomáš Duda, Tadeáš Hejda, Ondřej Holý, Petr Hořava, Jan Novák, Marek Ryzák, Josef Saňa, Michal Steinocher, Vojtěch Šmíd, Dominik Valík
Útočníci: Jaroslav Brož, Jiří Doležal, Aleš Furch, Denis Heldák, Norair Hovsepyan, Petr Hučko, Vincent Keszi, Dávid Kohút, Viktor Martínek, David Matějka, Martin Ondráček, Lukáš Sladkovský, Daniel Svoboda, Martin Šagát, Tomáš Šmerha, David Šteiner, Filip Vlček, Daniel Vrdlovec, Robin Všetečka

Autor Jakub Mezlík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více