Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
23. ledna 2022

Slávisté dotáhli Prahu ke třetímu místu na mistrovství krajů!

V uplynulém týdnu se v Litoměřicích a Děčíně uskutečnilo mládežnické mistrovství ČR krajů, na kterém se představilo hned osm slávistů. Ti navíc patřili k důležitým postavám pražského výběru při cestě za bronzovými medailemi. Nejlepším střelcem turnaje se stal David Krčál, který zazářil i v duelu o třetí místo, ve kterém nasázel pět branek a výrazně tak přispěl k vysoké výhře nad Moravskoslezským krajem.

Slávisté patří v ročníku 2007 mezi nejlepší týmy v republice, což potvrdili i na turnaji krajských výběrů. Elitní formace Prahy byla tvořena jen hokejisty z Edenu a až na výjimku se v ní představili obránci Pšenička a Labuzík a útočníci Krčál, Poletín a Matějovský. „První lajna, která byla maximálně produktivní, nás táhla po celý turnaj a některé akce byly opravdu parádní,“ pochvaluje si jeden z trenérů Prahy na turnaji a kouč slávistické 9. třídy Chludil.

Bodování slávistů na MMČR krajů

  • 1. Krčál – 16 (11+5)
  • 2. Poletín – 14 (5+9)
  • 3. Pšenička – 11 (1+10)
  • 4. Labuzík – 10 (2+8)
  • 5. Kucharčík – 8 (3+5)
  • 6. Matějovský – 6 (2+4)
  • 7. Tichý – 3 (1+2)
  • 8. Rachůnek – 1 (1+0)

V prvním zápase na mistrovství přehráli Pražané v duelu Ústecký kraj, když při výhře 5:1 skórovali slávisté čtyřikrát a u posledního gólu asistovali. Následoval nejpovedenější zápas proti Olomouckému kraji. V něm sice Praha prohrávala 1:3, nakonec ale skóre otočila na 8:3. A znovu to byli sešívaní mladíci, kteří se postarali o většinu branek.

Druhý hrací den tak úspěšný nebyl

Prostřední den základních skupin se pražskému týmu příliš nevydařil. V přímém souboji o první místo a tedy i možnost bojovat ve finále o zlato totiž uspěl Liberecký kraj, který si vytvořil třígólový náskok, který i přes velkou snahu nezvládla Praha dotáhnout. A ani druhý páteční duel nakonec výhru nepřinesl. Přestože svěřenci trenérů Kročáka a Chludila skóre otočili, nakonec v závěru inkasovali a s Vysočinou jen remizovali.

Krčál při oslavě se spoluhráči

První utkání třetího hracího dne nabídlo pořádně napínavou podívanou. Královéhradecký kraj totiž díky parádní otočce Prahy během minuty a půl přišel o dvoubrankový náskok. Východočeši přece jen ještě zvládli velmi rychle srovnat a i na Poletínovu trefu ještě zareagovali. Jenže necelé tři minuty před koncem se prosadil na brankovišti Krčál, a zajistil tak důležitou výhru.

Vzhledem k dalším výsledkům bylo jasné, že v posledním zápase skupiny proti Pardubickému kraji půjde o přímý souboj o druhou příčku. Po bezbrankové první třetině otevřel skóre Kucharčík, na kterého čistým hattrickem navázal Krčál a o postupujícím do bitvy o bronz bylo jasno.

Po vyrovnané první třetině byl zápas o bronz jasnou záležitostí

Krčál jako kapitán dostal po zápase
o bronz "sprchu"

V utkání o třetí příčku to dlouho vypadalo, že půjde o napínavý souboj až do konce. Vždyť první třetinu vyhrál Moravskoslezský kraj 4:3, jenže od druhé části bylo utkání jasně v režii pražského výběru, speciálně pak Davida Krčála. Ten k úvodní trefě ze čtvrté minuty přidal v prostřední části další čtyři úspěšné zásahy a o bronzovém týmu bylo rázem rozhodnuto. Na čtyři gólu mu navíc nahrál Tomáš Poletín. Oba dva si v turnaji hodně rozuměli, díky čemuž se oba dostali do elitní pětky v kanadském bodování.

„Jsem rád za všechny naše slávisty, že se jim společně s hráči z dalších klubů povedlo udělat na turnaji hezký výsledek a ani jeden ze slávistů se v konkurenci celé republiky rozhodně neztratil. Nebojím se pak říct, že útočné duo Poletín – Krčál bylo ozdobou celého turnaje,“ hodnotí Chludil.

Všech osm nominovaných slávistů se dostalo do hry a nakonec i všichni bodovali, přestože měli rozdílné pozice a úkoly. „Už z turnajů VTM, což je taková příprava na toto mistrovství, jsme měli jasno o nominaci obránce Pšeničky a Labuzíka a útočníků Krčála, Poletína, Matějovského a Kucharčíka. Vzhledem ke zraněním, nemocem a karanténám se nakonec na turnaj dostali i Rachůnek a Tichý," popisuje nominaci Chludil.

„První formaci už jsem zmínil, ve druhém útoku nastupoval Kucharčík, který se spoluhráči ze Sparty ukázal, že má hokej v hlavě a rozdával chytré nahrávky. Celkově dokázal velmi dobře tuto lajnu spojit. Svůj prostor nakonec dostali i Rachůnek a Tichý z pozic 7. obránce a 10. útočníka. Postupně se dostali stabilně do třetí lajny, ve které i přes menší herní vytížení zvládli svoji roli výborně a celkově týmu hodně pomohli," dodává.

Pšenička a Poletín během zápasu o bronz

Slávisté mezi nejlepšími hráči z celé republiky

Slávističtí mladíci předvedli na turnaji i jedny z nejlepších individuálních výkonů. David Krčál nasázel celkem 11 branek, díky čemuž se stal nejlepším střelcem turnaje a v bodování skončil na druhém místě. Na pátou příčku v součtu gólů a asistencí vystoupal Tomáš Poletín, který díky devíti asistencím zároveň skončil třetí v počtu asistencí.

Slávisté pak jasně dominovali v bodování obránců. Max Pšenička stihl za sedm zápasů nasbírat jedenáct kanadských bodů za jednu trefu a deset nahrávek. V asistencích se tak dělí o první příčku s plzeňským útočníkem Benákem. Jen o bod méně pak získal Labuzík, který tak měl před třetím nejproduktivnějším obráncem náskok čtyř kanadských bodů.

Výsledky Prahy na mistrovství:

Ústecký kraj – Hlavní město Praha 1:5
Branky a nahrávky Prahy: 10. Matějovský (Krčál, Poletín), 24. Poletín, 32. Krčál (Pšenička, Matějovský), 36. Poletín (Krčál, Pšenička), 38. Hrubý (Kucharčík, Tichý).

Olomoucký kraj – Hlavní město Praha 3:8
Branky a nahrávky Prahy: 2. Štefík (Hlinka), 14. Krčál (Pšenička, Poletín), 16. Poletín (Krčál, Labuzík), 18. Novotný (Topol), 26. Hlinka (Novotný), 28. Poletín (Matějovský, Labuzík), 40. Tichý (Kucharčík, Pšenička), 43. Labuzík (Kucharčík).

Liberecký kraj – Hlavní město Praha 5:2
Branky a nahrávky Prahy: 15. Kucharčík (Tichý, Labuzík), 21. Labuzík.

Hlavní město Praha – Kraj Vysočina 2:2
Branky a nahrávky Prahy: 19. Hrubý (Krčál, Labuzík), 21. Rachůnek.

Královéhradecký kraj – Hlavní město Praha 4:5
Branky a nahrávky Prahy: 21. Pšenička (Krčál, Labuzík), 22. Matějovský (Poletín, Pšenička), 23. Novotný (Hrubý, Kucharčík), 29. Poletín (Cichoň, Malínek), 43. Krčál (Novotný, Pšenička).

Hlavní město Praha – Pardubický kraj 4:0
Branky na nahrávky Prahy: 28. Kucharčík (Hrubý, Labuzík), 30. Krčál (Matějovský, Poletín), 35. Krčál (Matějovský), 43. Krčál (Poletín, Pšenička).

O 3. místo: Hlavní město Praha – Moravskoslezský kraj 9:4
Branky a nahrávky Prahy: 4. Krčál (Poletín, Pšenička), 13. Novotný (Kucharčík, Malínek), 16. Novotný (Hrubý), 22. Kucharčík (Hrubý, Cichoň), 29. Krčál (Labuzík, Poletín), 33. Krčál (Pšenička), 33. Krčál (Labuzík, Poletín), 39. Krčál (Poletín, Pšenička), 51. Novotný.
Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více