Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
18. listopadu 2019

Slávisté jedou do Poruby! Dokáží Torax podruhé v sezóně porazit?

Chance liga se po reprezentační pauze zase naplno rozběhla a Slavia v kvapném tempu soutěže bojuje o umístění v elitní osmičce týmů. Po úspěšném výjezdu do Přerova a domácí porážce s Chomutovem 1:4, kde se dokázal prosadit pouze Petr Vampola, čeká sešívané hokejisty výjezd do Slezska. Pražané se postaví proti celku z Poruby.


23. kolo: HC RT Torax Poruba 2011 vs. HC Slavia Praha

Porovnání
4. místo (43 b.)
Tabulka
7. místo (38 b.)
80:64
Skóre
58:56
Patrik Husák (6+15)
Lídr bodování
Tomáš Šmerha (8+12)
Tomáš Gřeš, Marek Špaček
(oba 9 gólů)
Nejlepší střelec
Filip Kuťák, Tomáš Šmerha
(oba 8 gólů)
Patrik Husák (6+15)
Obránce
Jan Novák (3+7)
Frederik Foltán (92,79 %)
Hynek Kůdela (88,28 %)
Brankáři
Martin Michajlov (92,34 %)
Roman Málek (92,52 %)
Benátky n. J. – Poruba 6:2
Poslední zápas
Slavia – Chomutov 1:4


Zápas s Chomutovem se zprvu vyvíjel pro červenobílé hokejisty ideálně. Pražany dostal do vedení Petr Vampola. Tato branka byla ze strany Slavie však v zápase poslední. Poté již góly stříleli pouze Piráti, kteří se tak mohli radovat ze zisku tří bodů, i přes velmi dobrý výkon brankáře Martina Michajlova, který velké množství šancí chomutovských hráčů ještě dokázal zlikvidovat.

Za sešívané nastoupil po téměř devět měsíců dlouhé pauze útočník Zdeněk Kubica, který Slavii pomáhá ve chvíli, kdy jí trápí široká marodka. „Po zápase s Přerovem se z ničeho nic pan Říha ozval, protože vypadl ze sestavy Jirka Doležal a zeptal se mě, jestli bych měl ještě zájem to zkusit. Na jeho nabídku jsem samozřejmě bez váhání kývl,“ ujišťoval po zápase s Chomutovem důrazný útočník.

Slavia zastavila Porubu v rozletu, podaří se něco podobného slávistům i podruhé?

Torax má za sebou senzační začátek sezóny. Z prvních sedmi zápasů neztratili Slezané ani bod. Přítrž učinila až právě Slavia, která na konci září na domácím ledě přehrála Porubu ve všech směrech a slavila zaslouženou výhru 6:2. Ostravští hokejisté ale nezaháleli a nadále pravidelně získávali body. V posledním střetnutí v Benátkách nad Jizerou však svěřenci Miloše Holaně museli zakousnout znovu nepříjemnou porážku 2:6. Momentálně se nachází na čtvrtém místě tabulky s pětibodovým náskokem na hokejisty z Edenu.

Pražané si budou muset zejména dávat pozor na střelecky dobře disponovanou dvojici Tomáš Gřeš a Marek Špaček. Lídrem týmu, co se týká produktivy, je obránce Patrik Husák, který si v kanadském bodování drží průměr bodu na zápas, což je na beka vynikajicí počin.

Úvodní vhazování v RT TORAX ARENĚ bude vhozeno v pondělí v 17:30. Dokáže Slavia znovu přehrát celek z Poruby a budou se svěřenci trenéra Miloše Říhy radovat z vítězství? To nám napoví duel v ostravské hale. Průběh sešívaného tripu bude na slávistickém Instagramu mapovat trojice útočníků Filip Kuťák, David Šteiner a Robin Všetečka. Sledujte nás a naše IG STORIES.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více