Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
20. září 2019

Slávisté se představí na ledě favorita. Prodlouží vítěznou sérii?

Jeden silný celek sešívaní ve středu na vlastním ledě skolili, další je čeká hned v sobotu. Po tříbodové výhře nad Jihlavou míří slávisté do Českých Budějovic, kde se pokusí překvapit největšího favorita Chance ligy.


5. kolo: ČEZ Motor České Budějovice vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
3. místo (10 b.)
Postavení v tabulce
9. místo (6 b.)
23:9
Skóre
7:8
Jan Veselý (8+0)
Nejproduktivnější hráč
Aleš Furch (2+1),
Tomáš Šmerha (1+2)
Jan Veselý (8 gólů)
Nejlepší střelec
Aleš Furch,
Filip Kuťák (oba 2 góly)
Pavel Pýcha (1+5)
Nejproduktivnější obránce
Jan Novák (0+2)
Milan Klouček (91,84 %),
Jan Strmeň (91,49 %)
Úspěšnost brankářů
Martin Michajlov (93,6 %)
Benátky – Motor 5:4sn
Poslední zápas
Slavia – Jihlava 2:1


Slávisté ve čtvrtém kole zabrali a v domácím utkání s Jihlavou si za vítězství 2:1 v základní hrací době poprvé v sezóně připsali tři body. Velkou měrou se o to přičinil i Aleš Furch, který se podílel na obou vstřelených brankách. Sešívaná devětačtyřicítka rozhodla v předchozím zápase nájezdovou loterii s Litoměřicemi a zdá se, že se mladý forvard nachází ve velmi dobré formě.

Dalším slávistou, kterého zastihl začátek sezóny v dobré pohodě, je brankář Martin Michajlov, který se velice rychle zabydlel v červenobílém brankovišti po příchodu z Litoměřic. Za čtyři odehrané duely má pětadvacetiletý gólman průměr pouze necelých dvou inkasovaných branek na zápas.

Slavia v posledních dvou utkáních i s Michajlovem v brance získala pět bodů z šesti možných. „Už od utkání s Litoměřicemi jsme byli hladovější. Bylo nám jedno, proti komu hrajeme. Prostě jsme šli do zápasu a všichni jsme makali na sto procent, aby to konečně vyšlo. Také jsme chtěli dát první gól, abychom nemuseli dotahovat. To se nám povedlo a hodně nám to pomohlo,“ uvedl po utkání s jihlavskou Duklou subtilní brankář.

Veselý má na začátku sezony formu

Čtyři zápasy, osm gólů. To je zatím vizitka Jana Veselého na začátku nové sezóny. Pětadvacetiletý forvard je na úvod ročníku jedním z hlavních tahounů Jihočechů. Byl to právě Veselý, který režíroval svým hattrickem výhru 7:1 ve druhém kole na ledě Kadaně.

V dalším zápase v Budvar aréně našel Motor druhého střelce hattricku v sezóně. Postaral se o něj další bývalý sešívaný útočník Lukáš Endál, který se podílel čtyřmi kanadskými body na demolici Ústí nad Labem v poměru 9:1.

V minulém zápase se do té doby nezastavený Motor zadrhl. Na ledě Benátek jihočeský celek padl po prohře 5:4 po samostatných nájezdech. S výkonem hráčů Českých Budějovic nebyl spokojený kouč Václav Prospal. „Pro mě je to velké zklamání a jsem z toho, nechci říci rozčarovaný, ale pěkně naštvaný. Výsledek utkání odpovídá tomu, jak jsme k zápasu přistoupili,“ hodnotil duel s Benátkami trenér Motoru.

Máme tedy zaděláno na velice zajímavou podívanou. Jihočeši sice mají obrovskou kvalitu, ale pokud nepřistoupí k utkání stoprocentně, může se povést Prospalův tým zaskočit. Uvidíme, jestli se to podaří i svěřencům Miloše Říhy. Utkání začíná v sobotu 21. září v 16:00 v Budvar aréně. Pro fanoušky, kteří se nebudou moci utkání zúčastnit osobně, bude připraven tradiční online přenos.

Autor Martin Kamenik
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více