Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
13. listopadu 2022

Slávisté v reprezentaci: Premiérový gól Poletína, Pittrova výhra či nula Novákové

První polovina listopadu každoročně patří reprezentačním akcím, které nabídly ve všech věkových kategoriích zajímavé zápasy. A letos u toho bylo i několik slávistů. Nejvýrazněji byli vidět Tomáš Poletín, který nasbíral tři body, a brankářka Daniela Nováková, která odchytala dvě utkání, během kterých inkasovala pouze jednou. K výhře dvacítky pak přispěl dobrým výkonem brankář Michal Pittr.

U20

V nejstarší mládežnické reprezentaci, která se chystá na mistrovství světa na přelomu roku, dostal příležitost v jednom utkání i Michal Pittr. Slávistický brankář, který většinu dosavadní sezony odchytal za juniory, už má na svém kontě i starty v Chance lize.

V dresu národního týmu debutoval v utkání proti finské devatenáctce a nevedl si vůbec špatně. Zvládl pochytat třiadvacet střel soupeře, čímž pomohl týmu k výhře 6:3.

U19

Česká devatenáctka neměla před sebou vůbec jednoduchou úlohu. V Porubě se potkali se švédskou a finskou dvacítkou, ve jejichž řadách je hned několik již draftovaných hráčů do NHL, a finskou devatenáctkou. S tou nakonec uhráli nerozhodný výsledek, padli až po nájezdech.

Všechny tři zápasy odehrál slávistický útočník Lukáš Strnad, proti těžkým soupeřům ale nebodoval. Určitým pozitivem je fakt, že přestože Češi dostali patnáct branek, Strnad byl jen u dvou z nich. To znamená, že pokud byl ve hře, národní tým tolik neinkasoval.

U18

Přestože už ve Slavii Jakub Štancl nepůsobí, zaslouží se ho v přehledu také zmínit. Slávistický odchovanec, který nedávno zažil premiéru ve švédské nejvyšší seniorské soutěži, posbíral v dresu národního týmu do 18 let na turnaji v USA dva body za gól a jednu nahrávku.

U17

Sedmnáctka měla na programu tradiční neoficiální mistrovství světa v Kanadě. Český tým se v devíti dnech střetl s třemi domácími výběry, USA, Finskem a Švédskem.

Do zámoří s týmem odletěli i slávisté Maxmilian Curran a Alex Kubánek. Útočník Curran se zvládl i jednou zapsat do statistik, když nahrál na jediný gól proti Finsku.

U16

Největší zastoupení měli slávisté v nejmladší reprezentaci. Původně nominované Tomáše Poletína a Maxe Pšeničku dodatečně doplnil i Artur Matějovský.

Úvodní duel se šestnáctce vůbec nepovedl, když Češi prohráli vysoko se Slovenskem, proti Švýcarsku už ale byli dvakrát úspěšní. A nejvíce byl vidět Tomáš Poletín. Ten přispěl gólem k vysoké výhře 6:0 a o den později se trefil znovu a k tomu přidal i asistenci při výhře 4:3 po nájezdech.

Ženy U18

Slávisté tentokrát měli zastoupení i v ženské mládežnické reprezentaci. Teprve patnáctiletá brankářka Daniela Nováková se dostala do výběru do 18 let a nakonec odchytala dvě utkání.

Proti starším holkám si vedla skvěle. Nejdříve vynulovala Japonky, kterým pochytala všech 18 střel a následně trápila i Finky. Nováková zastavila 24 pokusů Seveřanek a jen jednou inkasovala.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 11.5.2024

Návrat do Edenu? Hned mi naběhly vzpomínky, svěřuje Šťovíček

V 1. lize hrál Martin Šťovíček proti Slavii vždy jako soupeř, přesto je jeho nové angažmá v Edenu návratem do známého prostředí. „Do Slavie jsem přišel z Benátek v šesté třídě s bráchou a strávil ...

Číst více
A-TÝM 10.5.2024

Do Edenu se vrací známá tvář, obranu vyztuží Václav Veber

V letech 2020-2022 odehrál na Slavii téměř stovku zápasů, teď se po dvou sezonách vrací zpět. Obránce Václav Veber, který má za sebou svůj první kompletní extraligový ročník, se stává šestou posilou ...

Číst více
A-TÝM 9.5.2024

Perspektivní obránce Fabien Kočí další posilou Slavie

Nejmladší z předsezonních posil je jedenadvacetiletý obránce Fabien Kočí, jenž přichází do Edenu z Jihlavy, kde ukázal v posledních dvou letech svůj potenciál. Od nové sezony ho bude rozvíjet v ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 9.5.2024

Vzniklo Sdružení prvoligových klubů, Slavia má zastoupení v představenstvu

Sdružení prvoligových klubů ledního hokeje je v činnosti od začátku května a jeho cílem je sportovní, finanční i mediální rozvoj I. ligy ČR za vzájemné spolupráce všech prvoligových klubů a Českého ...

Číst více