Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. září 2019

Snad jsme najeli na vítěznou vlnu, která nás požene na mistráky, doufá Šteiner

Je mu pořád jenom 21 let, přesto patří mezi generací mladých hráčů ve slávistickém A-týmu mezi ty zkušenější. Útočník David Šteiner byl mezi hráči, kteří podepsali s týmem nedávno smlouvu, a ve svém příštím zápase zapíše už 50. start v sešívaném dresu. Jak se cítí před začátkem ročníku a co za cíle vyhlíží?

Davide, pojďme se nejdříve vrátit k poslednímu přípravnému zápasu proti Kobře, který jste vyhráli poměrem 7:3. Jak ho hodnotíš?
Určitě kladně. Většinu zápasu jsme byli lepší, i když jsme trochu podcenili začátek, kdy jsme si mysleli, že to půjde samo. Dostali jsme první gól, ale pak jsme si řekli, že takhle to nejde, a zvedli jsme se. Ve zbytku zápasu jsme už hráli lépe než soupeř.

Ty jsi dával vyrovnávací gól v přesilovce, odskočil sis při něm na střed a po nahrávce jsi propálil brankáře. Máte to takhle natrénované?
Ano, už několikátý týden to takhle trénujeme, takže jsem rád, že to takhle vyšlo a skončilo to gólem.

11
David Šteiner v minulé sezóně zaznamenal ve 29 zápasech čtyři góly a sedm asistencí.

Snažíte se obecně v přesilovkách hodně střílet a být co nejaktivnější?
Minulý zápas se nám přesilovky úplně nedařily, takže je super, že tam teď něco padlo. Ale snažíme se na tom pořád pracovat, tak snad to bude čím dál tím lepší a my budeme čím dál tím více skórovat.

Gól na 2:1 jste dávali čtyři sekundy před koncem první třetiny, na 3:1 pak něco málo přes minutu po začátku té druhé. Byla to ta rozhodující sekvence utkání?
Pro Kobru to byla taková trochu sprcha, gól do kabiny je vždycky na psychiku trochu špatný, pro nás to bylo samozřejmě dobré. Myslím si, že nás to nakoplo, když jsme šli do druhé třetiny s vedením.

Byl jsi jedním z několika hráčů, kteří nedávno podepsali nové smlouvy. Jsi rád, že zůstáváš ve Slavii?
Samozřejmě mě to velmi těší, že tady s kluky zůstávám. S většinou se znám už odmala, takže jsem rád, že tu můžu být.

Loni jsi vynechal část sezóny kvůli zranění. Jsi plně připravený na začátek té letošní?
Řekl bych, že jsem byl připravený už loni, to zranění přišlo bohužel trochu nečekaně. Bylo to pro mě zklamání, ale doufám, že letos už to bude v pohodě a bez zranění.

Jaké máš cíle, osobní i týmové?
Mám spíše týmové cíle: chtěl bych, abychom odehráli play-off, do kterého jsme loni nepostoupili. Za tím tu všichni jdeme. Co se týče individuálních cílů, tak bych určitě pár bodů posbírat chtěl, ale důležitější jsou pro mě týmové výkony.

V týmu je letos opět hodně mladých hráčů, někteří by stále mohli nastupovat i za juniorku. Je v kabině cítit to mládí?
Samozřejmě je (smích). Máme ale i starší kluky, k tomu jsme tu my mladí – všichni se ale bavíme se všemi a nikdo nemá s nikým problém. Jsem rád, že to takhle je.

Zápas s Kobrou byl generálkou na sezónu. Jak bys celkově zhodnotil přípravná utkání a v čem si myslíš, že jste se nejvíce zlepšili?
Myslím si, že za začátku jsme měli problém skórovat, že jsme neměli takový tlak do branky, jak bychom měli mít. Celkově jsme ale odehráli kvalitní zápasy s extraligovými i prvoligovými týmy a doufám, že jsme teď najeli na vítěznou vlnu, která nás požene až na mistráky.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více