14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
17. listopadu 2023

Souboj o sebevědomí a potřebné body. Slávisté míří do Znojma

Ani jeden ze sobotních soupeřů se nenachází v příznivé situaci. Oba týmy nutně potřebují body. Utkání Slavie a Znojma tak může být klíčové pro odraz jednoho z celků k lepším výsledkům. Sešívaní navíc chtějí Orlům vrátit porážku z prvního vzájemného zápasu.

22. kolo Chance ligy: HC LERAM Orli Znojmo vs. HC Slavia Praha

Porovnání týmů
12. místo (19 b.)
Tabulka
13. místo (18 b.)
52:73
Skóre
49:69
Tomáš Svoboda (6+11)
Lídr bodování
Tomáš Knotek (7+10)
Tomáš Svoboda
Anton Karlsson (oba 6 gólů)
Nejlepší střelec
Tomáš Knotek
Jaroslav Brož (oba 7 gólů)
Jan Bartko (5+7)
Nejproduktivnější obránce
Jan Holý (2+5)
Dominik Groh (91,10 %)
Roman Durný (86,23 %)
Brankáři
Roman Málek (87,69 %)
Tomáš Volevecký (92,86 %)
Prostějov – Znojmo 7:3
Poslední zápas
Slavia – Jihlava 4:5p

Slavia se v sobotu utká se svým tabulkovým sousedem. Znojmo se totiž momentálně nachází s náskokem jednoho bodu pouze o příčku výše než sešívaní. „Bude to utkání o šest bodů. To je ale pro nás teď každý zápas,“ ví o důležitosti nadcházejícího střetnutí obránce Jan Holý.

V poslední době se sešívaní zlepšili ve využívání přesilových her. To by jim mohlo hrát do karet, neboť Znojmo je nejhorším týmem ligy v procentuální úspěšnosti ubráněných oslabení. Z celkových 72 oslabení inkasovali Znojemští již 18 branek. V počtu trestných minut ale obě mužstva patří k jedním z nejslušnějších v soutěži.

Defenziva obecně ale není předností ani jednoho ze soupeřů. Znojmo zatím inkasovalo 73 branek, což je nejvíce ze všech týmů. Slavia však obdržela pouze o čtyři branky méně.

Slavii nevychází koncovky zápasů

V posledních třech zápasech měli sešívaní na dosah plný bodový zisk. Nejprve před pauzou přišli o vedení s rezervou Dynama necelou minutu a půl před koncem. V tomto případě získali slávisté další bod alespoň za vítězství po nájezdech. V pondělí proti Zlínu ještě osm minut před sirénou vedli o jednu branku, ševcům ale nakonec podlehli 3:4.

Naposledy měli Pražané nakročeno k domácí výhře proti Jihlavě. Dukla ale dvaapadesát vteřin před koncem dokázala vyrovnat a v prodloužení rozhodla o svém konečném vítězství 5:4. „Hráli jsme to, co jsme chtěli. Chybělo padesát vteřin do konce, abychom získali tři body a máme jen jeden. Pořád se to opakuje, je to strašný,“ mrzelo po zápase Jiřího Průžka.

I v říjnovém vzájemném střetnutí Slavie a Znojma bylo utkání poměrně vyrovnané. Slávisté sice do poslední třetiny vstupovali s jednobrankovým mankem, stále ale byli soupeři na dostřel. I tehdy však nezvládli konec zápasu, když Znojmo v závěrečné pětiminutovce hned dvakrát skórovalo – 1:4.

„Věřím, že to od soboty nakopneme a ukážeme, že jsme Slavia.“
Jiří Průžek směrem k příštímu zápasu

Během reprezentační přestávky Znojmo provedlo několik změn ve svém kádru. Tým posílil například obránce Daniel Bukač a na střídavé starty z Komety Brno přišel mladý slovenský talent Kevin Horváth. Pár dní před pauzou navíc Znojmo angažovalo i zkušeného Pavla Jenyše. V listopadu naopak kádr Orlů postupně opustili Marek Špaček, Patrik Fajmon, Lukáš Zukal a Tomáš Pigl.

V pondělí se tým z jihu Moravy střetl na domácím ledě s Třebíčí. Vypjaté utkání dokázali Znojemští opanovat 4:2. V minulém kole ale Orli nestačili na Prostějov, kterému dovolili skórovat hned sedmkrát a prohráli tak 3:7.

Slávistický útočník Jiří Průžek po středečním duelu s Jihlavou burcoval sešívané. „Musíme dát hlavy vzhůru a bojovat za Slavii. Já tomuhle týmu věřím. Nebudeme tam, kde jsme. Půjdeme nahoru,“ zněla slova pětadvacetiletého útočníka.

Jít nahoru mohou sešívaní již v sobotu. V případě výhry totiž přeskočí svého soupeře v tabulce. Zda se jim to podaří, se dozvíme v 17:30. Utkání můžete sledovat na www.onlajny.com nebo na Hokejka TV.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více