14. srpen
Jihlava Slavia
14:00
15. srpen
Slavia
 
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
27. ledna 2023

Souboj tabulkových sousedů. Slávisté přivítají Přerov

Se svým sobotním soupeřem mají slávisté negativní bilanci, proti Přerovu totiž v této sezóně ještě nevyhráli. Nyní však můžeme očekávat vyrovnanou bitvu dvou tabulkových sousedů. S platnou vstupenkou na hokej navíc mohou fanoušci zdarma navštívit večerní zápas Slavie v Národní basketbalové lize.

42. kolo Chance ligy: HC Slavia Praha vs. HC ZUBR Přerov

Porovnání týmů
7. místo (59 b.)
Tabulka
6. místo (65 b.)
114:109
Skóre
103:92
Lukáš Žejdl (17+12)
Lídr bodování
David Březina (17+13)
Lukáš Žejdl (17 gólů)
Nejlepší střelec
David Březina (17 gólů)
Karel Klikorka (6+20)
Nejproduktivnější obránce
Robert Černý (5+11)
Roman Málek (91,76 %)
Tomáš Volevecký (78,57 %)
Brankáři
Michal Postava (93,14 %)
Michael Petrásek (93,57 %)
Sokolov – Slavia 3:5
Poslední zápas
Třebíč – Přerov 2:0

Slávističtí fanoušci se mohou těšit na červenobílé odpoledne v Edenu. HC Slavia Praha totiž ve spolupráci s basketbalovým týmem Slavie přichystala speciální spolupráci. Se vstupenkou na hokejové utkání proti Přerovu mohou diváci zdarma navštívit i večerní utkání Národní basketbalové ligy mezi Slavii a Ostravou, které startuje v 18:30 v nedaleké sportovní hale v Edenu.

Sešívané hokejisty čeká v sobotu neoblíbený soupeř. Zubry totiž nedokázali porazit v aktuální ani minulé sezóně. V probíhajícím ročníku byli nejblíže výhře hned v prvním vzájemném utkání v září, kdy ztratili dvoubrankové vedení a padli 2:3 po nájezdech. Ve zbylých dvou zápasech se následně slávisté nedokázali ani jednou střelecky prosadit a Hanákům podlehli 0:3 a 0:2.

Přerov se zatím drží na poslední pozici zajišťující postup rovnou do čtvrtfinále play-off. Pouze o příčku níže se nachází sedmá Slavia. Přerovští mají však kromě šestibodového náskoku na Pražany navíc ještě jeden zápas k dobru.

Po střeleckém představení proti Baníku Zubři dvakrát zaváhali

Přerov si v minulém týdnu připsal nevídané vítězství, když na domácím ledě rozstřílel Sokolov vysoko 12:4. Střelecká forma však Zubry v dalších dvou utkáních opustila. Proti Litoměřicím se trefili pouze jednou a prohráli 1:2, v Třebíči pak Přerovští vyšli střelecky úplně na prázdno a odvezli si porážku 0:2.

Slávisté před týdnem na domácím ledě přišli o svou novoroční neporazitelnost. Stejně jako Zubři si nevěděli rady s kvalitní obranou Třebíče a prohráli 1:2. Na střetnutí s Přerovem se však sešívaní na rozdíl od svého soupeře naladili vítězně, když ve středu přehráli Sokolov ve vyrovnaném utkání 5:3.

Proti Baníku si navíc červenobílí zvedli sebevědomí v přesilových hrách. Hned čtyři z pěti vstřelených branek totiž dokázali zaznamenat právě v početních výhodách. Hattrick si přitom připsal kapitán Tomáš Knotek, který se tak trefil ve druhém utkání v řadě po svém návratu po zranění.

Přijďte v sobotu podpořit sešívané hokejisty a basketbalisty do Edenu. Hokejové utkání proti Přerovu startuje v 15:00, basketbalisté pak svůj duel s Ostravou začínají v 18:30. Pokud se nedostavíte do Edenu, můžete odpolední dění na zimním stadionu sledovat alespoň online na Hokejka TV nebo na www.onlajny.com.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 24.7.2024

Přípravné zápasy: Slavia vyráží na dva turnaje, třikrát se představí v Edenu

Slávisté v přípravě před sezonou vyrazí na turnaje do Pardubic a Deggendorfu, představí se na ledě Kladna a v domácím prostředí přivítají Selb, Lipsko a Pardubice B. Celkem mají v plánu osm zápasů.

Číst více
A-TÝM 22.7.2024

Winter Hockey Games? Výjimečný zážitek pro nás i pro fanoušky, shodují se slávisté

Slávisty čeká v prosinci unikátní zážitek, v rámci série Winter Hockey Games odehrají v Praze zápas proti Vsetínu pod širým nebem. Utkání je na programu v neděli 8.12. od 12:30 na Letenské pláni. ...

Číst více
ROZHOVORY 19.7.2024

Věřím, že Slavia bude mít úplně jiné sezony, než byly poslední dvě, říká Totter. Proč se rozšířil realizační tým?

Slávisté vstupují do nové sezony s posilami nejen v hráčském kádru, ale i v realizačním týmu. Hlavní trenér Aleš Totter bude mít k sobě k dispozici nové asistenty, dovednostního kouče či analytika. ...

Číst více
ROZHOVORY 17.7.2024

Rád bych hrál v horních patrech tabulky, kam Slavia patří, burcuje Kajínek

David Kajínek, který před pár dny oslavil šestatřicáté narozeniny, za svoji dosavadní kariéru načerpal celou řadu zkušeností, teď by je rád předal mladším. „Chtěl bych jim pomoci, ať rostou a jsme ...

Číst více